Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
TASR
dnes 23. septembra 2024 o 16:58
Čas čítania 0:45

Lístky na Taylor Swift či luxusné obleky. Britský premiér prijal dary za viac ako 120-tisíc eur

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Britský premiér čelí kritike za prijímanie darov.

  • Britský premiér Keir Starmer, ktorý bol v posledných dňoch terčom kritiky za to, že od roku 2019 dostal dary v celkovej výške viac ako 120-tisíc eur, v piatok oznámil, že už nebude prijímať dary v podobe oblečenia.
  • Medzi darmi boli pozvánky na futbalové zápasy v hodnote viac ako 40-tisíc libier, lístky na koncerty vrátane koncertu Taylor Swift, ale aj bezplatné ubytovanie či oblečenie.
  • Väčšinu z týchto darov, ktoré sú legálne a sú deklarované v parlamentnom registri, dostal Starmer v čase, keď bol lídrom opozície. Podobné dary však dostával aj po svojom príchode na Downing Street.

Širší kontext: Jeho hlavným darcom je Waheed Alli, multimilionár a člen Snemovne lordov, ktorý Starmerovi daroval obleky do práce v hodnote viac ako 19-tisíc eur a niekoľko párov okuliarov. Starmerova manželka Victoria dostala zasa značkové oblečenie v hodnote takmer 6-tisíc eur. Tento dar od Waheeda Alliho pritom Starmer nenahlásil do parlamentného registra.

Úrad premiéra na londýnskej Downing Street v piatok večer po niekoľkých dňoch kontroverzií vydal vyhlásenie, v ktorom deklaroval, že dary na zaobstaranie si oblečenia nebudú prijímať ani vicepremiérka Angela Raynerová a ministerka financií Rachel Reevesová, ktoré sa tomu doteraz nevyhýbali.

5. septembra 2024 o 10:10 Čas čítania 1:14 Unikla zmluva, podľa ktorej je vzťah Taylor Swift a Travisa Kelceho podvod. Píše sa v nej presný dátum rozchodu Unikla zmluva, podľa ktorej je vzťah Taylor Swift a Travisa Kelceho podvod. Píše sa v nej presný dátum rozchodu
17. septembra 2024 o 10:33 Čas čítania 1:04 Trump napísal, že nenávidí Taylor Swift. Prihral tým Kamale Harris, swifties jej poslali na kampaň 40-tisíc dolárov Trump napísal, že nenávidí Taylor Swift. Prihral tým Kamale Harris, swifties jej poslali na kampaň 40-tisíc dolárov
11. septembra 2024 o 17:02 Čas čítania 0:00 Elon Musk zosmiešnil Taylor Swift. Speváčke ponúkol, že bude otcom jej dieťaťa Elon Musk zosmiešnil Taylor Swift. Speváčke ponúkol, že bude otcom jej dieťaťa
Domov
Zdieľať
Diskusia