Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Barbora Fábryová
dnes 24. septembra 2024 o 20:01
Čas čítania 0:54

VIDEO: V kaviarni v Nitre odmietli obslúžiť Marcela, pretože je Róm. Tí majú vraj do kaviarne vstup zakázaný

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Marcela prišiel podporiť aj poslanec NR SR Viliam Tankó.

  • Marcela odmietli obslúžiť v kaviarni Cafe La Messicana v Nitre iba preto, že je Róm. Čašníčka mu aj na kameru povedala, že kávu nedostane.
  • Dôvodom je, že Rómovia vraj v kaviarni robia hluk a neplatia. Preto majú vstup zakázaný. 
  • Marcel tvrdí, že prišiel spolu s priateľmi po obede na kávu a určite nemal potrebu v kaviarni robiť krik alebo odísť bez zaplatenia. 

Citát: „Rozprávali sme po slovensky. Prišli sme, pekne sme pozdravili, žiadne arogantné niečo. Vôbec nechápem. Pokiaľ vám vadia nejaké asociáli, tak je to okej. Ale obsluha by už pri vstupe mala vedieť vyhodnotiť, kto tam prišiel,“ povedal Marcel. 

Širší kontext: Marcel sa vo videu pýta, či obsluhe aj majiteľovi vadia ľudia, ktorí sú slušne oblečení a vychovaní. Povedal, že kaviareň hádže do jedného vreca ľudí, ktorí sa správajú arogantne, nepríjemne a neslušne, spolu s tými, ktorí sú slušní. 

Marcel sa však do kaviarne vrátil spolu s kamarátmi. Na druhý pokus už kávu dostal. Na Facebooku však informovali, že ich pri tom pozorovala aj SBS či polícia.

24. septembra 2024 o 18:40 Čas čítania 8:36 Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor) Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor)

„Sme slušní ľudia, ktorí prišli demonštrovať a poukázať na to, že nie sme rovnakí. Odcudzujeme neslušné, vulgárne správanie Rómov. Takto sa nesmú správať v žiadnej kaviarni, či predajni. Tak isto odcudzujeme takúto formu správania sa zo strany majority,“ napísal na Facebook poslanec NR SR Viliam Tankó, ktorý kaviareň taktiež navštívil.

Kaviareň sme požiadali o stanovisko. Článok budeme v prípade odpovede aktualizovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia