Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Eva Thonhauserová TASR
25. septembra 2024 o 17:02
Čas čítania 0:45

Štát zvýši 13. dôchodky o desiatky eur. Minister Erik Tomáš prezradil detaily

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Erik Tomáš oznámil aj ďalšie benefity.

  • Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš dnes oznámil výšku 13. dôchodku, ktorá bude platiť pre rok 2025. Množstvo Slovákov si budúci rok prilepší približne o 70 eur navyše, oznámil Tomáš na tlačovej besede.
  • Výška 13. dôchodku bude závisieť od druhu dôchodku, pričom pre poberateľov starobných a predčasných starobných dôchodkov bude tento rok 606,30 eura, čo zodpovedá priemernému starobnému dôchodku za rok 2023. Minister práce odhaduje, že slovenskí seniori si prilepšia o približne 680 eur už v roku 2025.
  • Minister Tomáš tiež oznámil, že od roku 2024 dôjde k ukončeniu krátenia opatrovateľských príspevkov na základe príjmov odkázaných osôb a zavedú sa aj ďalšie zlepšenia v opatrovateľských službách.

Širší kontext: Novela zákona o sociálnych službách, ktorá je momentálne v parlamente, obsahuje aj ďalšie zlepšenia, ako zvýšenie opatrovateľského príspevku pre zdravotne znevýhodnené deti na 200 eur a zlepšenie systému odľahčovacej služby.

Tomáš očakáva, že zmeny prejdú parlamentom a nadobudnú účinnosť od 1. decembra 2024. Štát na tieto opatrenia plánuje vyčleniť 30 miliónov eur a celkový rozpočet na sociálne služby by mal vzrásť o 170 miliónov eur do konca tohto roka.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež:

20. septembra 2024 o 13:53 Čas čítania 0:44 Konsolidácia verejných financií odoberá právo na daňový bonus jednej skupine rodičov. Mnoho rodín tak príde o dôležité peniaze Konsolidácia verejných financií odoberá právo na daňový bonus jednej skupine rodičov. Mnoho rodín tak príde o dôležité peniaze
11. septembra 2024 o 18:42 Čas čítania 0:36 Štát rodičom finančne pomôže, ak sú ich deti choré. Sociálna poisťovňa zverejnila, na čo majú nárok a ako o to požiadať Štát rodičom finančne pomôže, ak sú ich deti choré. Sociálna poisťovňa zverejnila, na čo majú nárok a ako o to požiadať
4. septembra 2024 o 19:13 Čas čítania 0:27 Mnohí rodičia dostanú tento rok zvýšený prídavok o viac ako 200 %. Peniaze im štát vyplatí už v októbri Mnohí rodičia dostanú tento rok zvýšený prídavok o viac ako 200 %. Peniaze im štát vyplatí už v októbri
Späť
Zdieľať
Diskusia