Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Eva Thonhauserová
včera 26. septembra 2024 o 15:58
Čas čítania 0:30

Prvá predpoveď na zimu: Meteorológovia predpovedajú, aké budú Vianoce. Mnohých ich predikcie nepotešia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Počasie v Európe ovplyvní jav La Niña.

  • Zima 2024/2025 bude podľa dlhodobých predpovedí ovplyvnená slabou fázou javu La Niña, čo spôsobí miernejšie počasie v mnohých častiach Európy.
  • V strednej a južnej Európe, vrátane Slovenska, sa očakáva teplejšia zima s menšou pravdepodobnosťou snehu v období Vianoc.
  • Zasnežené Vianoce sú nepravdepodobné, pričom Škandinávia bude mať tradične chladnejšiu zimu, ale zvyšok Európy sa má podľa meteorológov pripraviť na nadpriemerné teploty, informuje Severe Weather.

Širší kontext: La Niña je súčasťou globálneho klimatického cyklu, ktorý ovplyvňuje počasie po celom svete. Keď teploty tropického Tichého oceánu klesajú, ako to predpokladá fáza La Niña v roku 2024, nastávajú zmeny v zrážkových a teplotných podmienkach. Tento jav často spôsobuje, že časti Európy zažívajú miernejšie zimy, čo sa môže prejaviť aj na Slovensku, kde budú teploty vyššie, než je zvyčajné, čo znižuje šance na zasnežené Vianoce.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia