Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
včera 2. októbra 2024 o 11:52
Čas čítania 0:27

Na Slovensku sa rozšírila nesprávna informácia o nových dopravných opatreniach. Ministerstvo objasňuje situáciu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

„Nové“ opatrenia sa týkali značenia pneumatík.

  • V posledných dňoch sa Slovenskom šírila nesprávna správa o tom, že od 1. októbra 2024 by vodiči museli mať zimné pneumatiky označené troch štítov so snehovou vločkou (3PMSF).
  • Ministerstvo vnútra tieto informácie vyvrátilo, zdôrazňujúc, že pravidlá pre používanie zimných pneumatík sa nemenia. Naďalej stačia pneumatiky s označením M+S.
  • Ministerstvo spresnilo, že označenie horským symbolom sa týka výrobcov, nie vodičov. Pokuty za nepoužívanie zimných pneumatík zostávajú rovnaké – od 50 do 100 EUR.

Širší kontext: Podľa platnej legislatívy musia osobné vozidlá mať zimné pneumatiky, ak je na ceste sneh, ľad alebo námraza. Nákladné vozidlá ich musia mať od 15. novembra do 31. marca aspoň na jednej hnacej náprave. Polícia odporúča vodičom prezúvať pneumatiky v predstihu, aby sa vyhli pokutám.

Domov
Zdieľať
Diskusia