Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
1. októbra 2024 o 9:12
Čas čítania 0:34

Známa slovenská mliekareň čelí vážnym problémom. Podnik posielajú do dražby, na daniach dlhujú tisíce eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dražbu naplánovali na 25. októbra.

Jeden z veriteľov Gemerskej mliekarne Ľubomír Užík sa rozhodol, že pošle podnik aj s pozemkami do dražby. Mliekareň tak môže od októbra kúpiť nový záujemca, informuje SME Index.

Užík uviedol, že nový majiteľ spoločnosť Gemermilk RS mu nevyplatila celú kúpnu čiastku, čo je dôvodom jeho rozhodnutia poslať podnik do dražby. Pokiaľ sa spoločnosť s Užíkom dohodne, tak by ku dražbe nemuselo prísť.

Dražbu naplánovali na 25. októbra. Podľa znalca je hodnota komplexu 2,47 milióna eur, no vyvolávacia cena je 1,98 milióna eur. „Pôsobil som tam 42 rokov, pozerá sa mi na mliekarne smutne,“ hovorí Užík pre portál.

Minulý rok sa mliekareň dostala do zoznamu dlžníkov Sociálnej poisťovne aj finančnej správy. Sociálnej poisťovni dlží skoro 2 600 eur a výška daňového nedoplatku presiahla hranicu 65-tisíc eur. V júni tohto roka musela mliekareň odvracať návrh na vyhlásenie konkurzu.

Prečítaj si aj tieto články:

27. septembra 2024 o 8:41 Čas čítania 0:44 Platba kartou v každom slovenskom podniku: Vláda chce bojovať proti daňovým únikom, oznamuje novinky Platba kartou v každom slovenskom podniku: Vláda chce bojovať proti daňovým únikom, oznamuje novinky
31. augusta 2024 o 18:14 Čas čítania 0:55 Známý bratislavský podnik čelí vážnym obvineniam. Zamestnancom údajne dlhujú tisíce eur Známý bratislavský podnik čelí vážnym obvineniam. Zamestnancom údajne dlhujú tisíce eur
12. augusta 2024 o 17:00 Čas čítania 5:28 Slováci založili malú rodinnú pekáreň. Už 26 rokov fungujú bez loga, webu a sociálnych sietí aj vďaka partnerstvu s COOP Jednotou Slováci založili malú rodinnú pekáreň. Už 26 rokov fungujú bez loga, webu a sociálnych sietí aj vďaka partnerstvu s COOP Jednotou
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Gemermilk (@gemermilk.sk)

Domov
Zdieľať
Diskusia