Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
dnes 3. októbra 2024 o 10:28
Čas čítania 1:17

Kotlár predniesol svoje závery k pandémii. Odporúča zakázať mRNA vakcíny

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Opozícia Kotlárove výsledky ostro skritizovala.

  • Vládny kabinet už obdržal správu k preverovaniu pandémie ochorenia COVID-19. Podstúpil jej ju splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 Peter Kotlár.
  • Informoval o tom na stredajšej tlačovej konferencii. Avizoval, že správa má byť zaradená na riadne rokovanie vlády. Tej podľa vlastných slov odporučí napríklad zastavenie očkovania mRNA vakcínami do dokázania ich bezpečnosti a účinnosti a odmietnutie aktualizovaných medzinárodných zdravotných predpisov a pandemickej zmluvy.
  • Hovoril o viacerých podozreniach o neúčinnosti a nebezpečnosti vakcín či o umelom pôvode COVID-19. Na svoje tvrdenia, ktoré prezentuje v správe, má podľa vlastných slov dôkazy. 

Citát:„Prebehne rokovanie vlády aj komunikácia medzi mnou a predsedom vlády o tom, čo sa bude ďalej robiť. To, či vláda bude súhlasiť s naplnením mojich odporúčaní, je na nej,“ skonštatoval.

Prečo je to dôležité: Vedci a výskum dokázali, že očkovanie mRNA vakcínami je kľúčový nástroj v boji proti covidu. Šírenie nepravdivých informácií vládnym predstaviteľom môže znížiť dôveru verejnosti v očkovanie.

3. októbra 2024 o 13:00 Čas čítania 2:58 Firma podnikateľa spájaného s oligarchom Bödörom bude rekonštruovať úrad vlády, vyhrala miliónovú súťaž Firma podnikateľa spájaného s oligarchom Bödörom bude rekonštruovať úrad vlády, vyhrala miliónovú súťaž

Širší kontext: Kotlár sa podľa vlastných slov stretol počas vyšetrovania aj s chýbajúcimi relevantnými dátami zo Slovenska. „Jednoducho nemáme žiadne relevantné dáta, ani zber, ani analýzy. Takže oprieť sa o slovenské štatistiky je márne a hlavne zbytočné,“ dodal. Má podozrenie, že viaceré dáta boli po predchádzajúcich parlamentných voľbách účelovo vymazané.


Splnomocnenec by mal správu predstaviť aj na rokovaní parlamentného výboru pre zdravotníctvo. Opozícia Kotlára skritizovala. Poslanec Oskar Dvořák (PS) poukázal na to, že jeho tvrdenia o pandémii boli vyvrátené uznávanými autoritami a vedcami. Namietal, že nepredložil žiadne dôkazy. Tvrdí, že splnomocnenec zneužil funkciu na šírenie dezinformácií.

Vyzval ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú (Hlas-SD), aby ho z postu odvolala. Aj Tomáš Szalay (SaS) poukázal na to, že stredajšie vyjadrenia Kotlára boli nepravdivé. Verí, že vládny kabinet zmetie správu zo stola. Peter Stachura (KDH) na margo Kotlárových tvrdení uviedol, že je prekvapený z toho, akým spôsobom sa dáva priestor dezinformátorom. Apeloval na premiéra Roberta Fica (Smer-SD), aby splnomocnenca odvolal.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež: 

20. júna 2024 o 7:35 Čas čítania 0:59 Splnomocnenec vlády pre manažovanie pandémie Peter Kotlár: Pandémia covidu-19 na Slovensku nebola, vyhlásil Splnomocnenec vlády pre manažovanie pandémie Peter Kotlár: Pandémia covidu-19 na Slovensku nebola, vyhlásil
18. januára 2024 o 15:57 Čas čítania 1:46 Manažment pandémie covid-19 bude preverovať antivaxer a konšpirátor z TV Slovan. Vraj nechce hľadať vinníkov Manažment pandémie covid-19 bude preverovať antivaxer a konšpirátor z TV Slovan. Vraj nechce hľadať vinníkov
6. júna 2024 o 7:50 Čas čítania 1:01 Slovensko je jedinou zo 190 krajín sveta, ktorá odmietla nové zdravotnícke postupy WHO. Vraj sme si ich nestihli prečítať Slovensko je jedinou zo 190 krajín sveta, ktorá odmietla nové zdravotnícke postupy WHO. Vraj sme si ich nestihli prečítať
Späť
Zdieľať
Diskusia