Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
včera 4. októbra 2024 o 19:16
Čas čítania 0:42

Gymnázium zrušilo kvôli Mazurekovi spomienku na obete streľby na Zámockej. „Pošliapali ste meno školy,“ reaguje primátor

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Trenčiansky primátor Richard Rybníček v statuse komentoval zrušenie spomienky na obete teroristického útoku na Zámockej ulici v Bratislave.

Primátor mesta Trenčín Richard Rybníček reagoval na rozhodnutie trenčianskeho Gymnázia Ľudovíta Štúra, ktoré po nátlaku europoslanca Milana Mazureka zrušilo pamiatku na uctenie si obetí teroristického útoku na Zámockej ulici v Bratislave.

Mazurek z hnutia Republika tvrdí, že uctenie si obetí podporuje LGBTI+ ľudí. Primátor v príspevku na Facebooku poukázal na to, že Mazurek je odsúdený za trestný čin hanobenia rasy, národa a v minulosti na sociálnej sieti spochybňoval holokaust.

V statuse, ktorý Rybníček zverejnil na sociálnej sieti, vyjadril nespokojnosť s reakciou gymnázia. „Osobne som sklamaný, že sa vedenie gymnázia zľaklo a ustúpilo pred nezmyselnými tvrdeniami ‚o propagácii ideológie LGBTI+‘. Takže uctenie pamiatky dvoch zavraždených mladých ľudí, ktorí sedeli a pili kávu, je šírenie ideológie?“ pohoršil sa primátor v statuse.

„Pošliapali ste meno školy,“ tvrdí primátor

Podľa Rybníčka vedenie nechráni meno školy, ba dokonca tvrdí, že ho „pošliapalo“. Rozhodol sa preto iniciovať stretnutie s Gymnáziom Ľudovíta Štúra a jeho študentmi. Na stretnutí im chce vysvetliť, že „urobili fatálnu chybu a poškodili dobré meno školy“.

Zároveň dodal, že plánuje v Trenčíne iniciovať spomienku na zavraždených Juraja Vankuliča a Matúša Horvátha.

Domov
Zdieľať
Diskusia