Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
dnes 6. októbra 2024 o 7:52
Čas čítania 0:36

Odborník radí, ako bezpečne platiť na internete. Varuje aj pred AliExpress

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pri bezpečnosti online platieb nezáleží na tom, či ide o mobil alebo hodinky.

  • Bezpečnostný inžinier Check Point Software Technologies Slovakia Tomáš Vobruba uviedol, že rozdiel v bezpečnosti online platieb nie je v tom, či ide o mobily, počítače alebo hodinky, ale v operačnom systéme a certifikátoch.
  • Vysoké bezpečnostné parametre majú platby cez mobilné telefóny s využitím prednastavených funkcií Google Pay alebo Apple Pay.
  • Neodporúča však používanie neznačkových zariadení, ktoré umožňujú platby. Pri nich je podľa Vobrubu bezpečnosť rovnako otázna ako v prípade priamych platieb na internete.

Citát:„Rozhodne odporúčam opatrnosť pri nákupoch v online shope AliExpress a ďalších podobných obchodoch prevádzkovaných z Číny,,“ povedal Vobruba.

Širší kontext: Portálové e-commerce stránky zvyčajne ponúkajú celý rad platobných metód. Vobruba tvrdí, že záleží na tom, ako sú tieto transakcie a aj samotné metódy uložené u obchodníkov.

Upozornil aj na hrozby v podobe škodlivých webových stránok, ktoré napodobňujú banky a platobné systémy. Spotrebitelia by preto mali kontrolovať doménu, na ktorej platia. Taktiež by si mali všímať text a neštandardné požiadavky pri platbe.

investovanie, mobil, peniaze, ekonomika
Zdroj: Unsplash/Firmbee.com
Domov
Zdieľať
Diskusia