Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
dnes 8. októbra 2024 o 15:01
Čas čítania 0:42

Šutaj Eštok vraj neporušil zákon o predvolebnej kampani. O nevine rozhodol jemu podriadený úrad

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Matúš Šutaj Eštok zdieľal iba pár dní pred voľbami reklamy o „kandidátovi vojny“.

  • Matúš Šutaj Eštok podľa úradu neporušil svojimi príspevkami o „kandidátovi vojny“ žiaden zákon o volebnej kampani.
  • Nadácia Zastavme korupciu upozorňuje na to, že o ministrovej nevine rozhodoval jemu podriadený úrad.
  • Šutaj Eštok tvrdil, že svojimi príspevkami o „kandidátovi vojny, ktorý chce škodiť Slovensku za každú cenu, ohovárať ho v zahraničí, tešiť sa z jeho problémov,“ neovplyvňoval voličov.
  • Nadácia sa rozhodla podať podnet na Generálnu prokuratúru, aby preverila postup úradu.

Citát:„Eštok vo videách konštatuje, že verí, že Korčoka si ľudia nikdy nezvolia. A teraz sa podržte. Podľa úradu Facebook nemožno považovať za hromadný informačný prostriedok,“ píše nadácia na sociálnej sieti.

Širší kontext: Nadácia Zastavme korupciu podala podnet na porušovanie zákona o volebnej kampani. Matúš Šutaj Eštok si pár dní pred voľbami platil reklamu, ktorá hovorila o Ivanovi Korčokovi ako o kandidátovi vojny.

Podľa úradu sa však Facebook nepovažuje za hromadný informačný prostriedok. Tvrdí, že príspevky zverejnené na sociálnej sieti nemajú dostatočný dosah rozšírenia medzi verejnosť a nemohli tak narušiť moratórium, pričom podľa nadácie jeho príspevky zasiahli približne milión užívateľov.

Prečítaj si aj tieto články:

3. októbra 2024 o 16:30 Čas čítania 1:17 KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach
8. októbra 2024 o 9:00 Čas čítania 6:12 Komik Makovický: Vtip o atentáte na Fica by som zopakoval, dostal som zaň potlesk. Šutajovi Eštokovi budem skladať iba komplimenty Komik Makovický: Vtip o atentáte na Fica by som zopakoval, dostal som zaň potlesk. Šutajovi Eštokovi budem skladať iba komplimenty
10. apríla 2024 o 14:50 Čas čítania 0:34 Pellegrinimu nezákonne prišli na transparentný účet peniaze. Strana Hlas mu po voľbách poslala 250-tisíc eur Pellegrinimu nezákonne prišli na transparentný účet peniaze. Strana Hlas mu po voľbách poslala 250-tisíc eur
Domov
Zdieľať
Diskusia