Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
dnes 8. októbra 2024 o 19:55
Čas čítania 0:49

Košickí colníci našli v zásielkach zo zahraničia drogy. Balíček z USA na seba upozornil zápachom typickým pre marihuanu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Colníci našli vo viacerých balíčkoch marihuanové šišky.

  • Príslušníci finančnej správy pobočky Colného úradu (CÚ) Košice Pošta odhalili počas letných mesiacov viacero prípadov nezákonného dovozu omamných a psychotropných látok zo zásielok pochádzajúcich z tretích krajín.
  • Výsledkom úplnej vnútornej kontroly bolo zaistenie rekordného množstva marihuanových šišiek s čistou váhou viac ako jeden kilogram.
  • Ďalší balíček od odosielateľa z USA na seba upozornil zápachom typickým pre marihuanu. Colné vyhlásenie síce deklarovalo dovoz čaju, no kontrola potvrdila marihuanové šišky a koncentrát pre vaporizér.

Citát:„Všetky uvedené prípady boli odovzdané na ďalšie konanie Policajnému zboru podľa ich miestnej príslušnosti,“ doplnila hovorkyňa CÚ Košice Katarína Daňková.

Širší kontext: V poštovej zásielke z Thajska mali byť značkové pánske džínsy, no zásielka pri kontrole RTG prístrojom vykazovala nesúlad medzi deklarovaným a skutočným obsahom.

Odosielateľ z Thajska sa zas pokúsil doviezť na Slovensko 310 gramov marihuanových šišiek deklarovaných ako dokumenty. Podľa Daňkovej bola táto zásielka podozrivá už na prvý pohľad. Marihuanové šišky takisto našli ukryté zvlášť zabalené v originálnom balení koreninového prášku.

Príslušníkom finančnej správy sa nepozdávala ani ďalšia zásielka smerujúca z Veľkej Británie na Slovensko. Deklarované bezdrôtové slúchadlá s hmotnosťou 42 gramov sa po colnej kontrole zmenili na tri balíčky s obsahom neznámej zelenej sušiny, pričom vykonané testy potvrdili prítomnosť THC a metamfetamínu.

Prečítaj si aj tieto články:

13. septembra 2024 o 18:56 Čas čítania 0:37 VIDEO: Polícia v Bratislave rozpustila drogový biznis. S dílermi si poradila po svojom, traja ľudia čelia obvineniu VIDEO: Polícia v Bratislave rozpustila drogový biznis. S dílermi si poradila po svojom, traja ľudia čelia obvineniu
8. septembra 2024 o 9:23 Čas čítania 0:41 Polícia na viedenskom letisku zadržala muža, ktorý sa snažil prepašovať 14 kilogramov kokaínu v invalidnom vozíku Polícia na viedenskom letisku zadržala muža, ktorý sa snažil prepašovať 14 kilogramov kokaínu v invalidnom vozíku
29. augusta 2024 o 9:57 Čas čítania 6:56 Roland inhaloval jed zo žaby: V jednom momente mi zomrelo ego, dnes by som do toho išiel znova (Rozhovor) Roland inhaloval jed zo žaby: V jednom momente mi zomrelo ego, dnes by som do toho išiel znova (Rozhovor)
Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Pappalardo & Pappalardo LLP
Domov
Zdieľať
Diskusia