Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Nina Miščíová
dnes 9. októbra 2024 o 13:50
Čas čítania 0:38

Žilinská prokuratúra ide po českej novinárke za reportáž o kontroverznej sekte. Odhalila vodcu skupiny žijúceho na Domaši

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Žilinská prokuratúra podozrieva Cirokovú z „podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd“.

Česká novinárka Kristína Ciroková z portálu Seznam Správy čelí vyšetrovaniu na prokuratúre v Žiline. Dôvodom majú byť jej reportáže o hnutí AllatRa, pričom sa zamerala na jeho vodcu, ktorý sa má podľa jej zistení skrývať na Slovensku. Šéfom hnutia má byť muž hľadaný na Ukrajine pre viaceré zločiny, informuje SME. Hnutie Allatra je často spájané s kontroverznou skupinou Tvorivá spoločnosť.

Žilinská prokuratúra podozrieva Cirokovú z „podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd“. Kolegovia portálu Seznam Správy sa zastali vyšetrovanej novinárky Cirokovej a tvrdia, že len robí svoju novinársku prácu. 

Novinárka je na Slovensku považovaná za „podozrivú osobu,“ čo znamená, že nie je zatiaľ formálne obvinená, je len označená za osobu, ktorá by mohla byť obvinenou v budúcnosti.

Ciroková v reportážach odhalila, kde sa vodca skupiny Danilov ukrýva. Od roku 2022 má žiť spolu s jeho najbližšími spolupracovníkmi na priehrade Veľká Domaša na severovýchode Slovenska. 

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si aj tieto články:

4. mája 2023 o 9:30 Čas čítania 7:26 Navštívil som akciu spoločenstva Milosť: Až keď sa vzdáš svojich snov, budeš žiť naplnený život s Ježišom, hlásal Adrián Bartalos Navštívil som akciu spoločenstva Milosť: Až keď sa vzdáš svojich snov, budeš žiť naplnený život s Ježišom, hlásal Adrián Bartalos
18. septembra 2023 o 8:00 Čas čítania 0:18 Bývalá jehovistka Viktoria: Keď som masturbovala, bála som sa trestu Bývalá jehovistka Viktoria: Keď som masturbovala, bála som sa trestu
10. augusta 2024 o 9:30 Čas čítania 11:49 Bola som členkou multi-level marketingu: život mi riadili iní ľudia a môj vtedajší priateľ sa nakoniec pokúsil o samovraždu Bola som členkou multi-level marketingu: život mi riadili iní ľudia a môj vtedajší priateľ sa nakoniec pokúsil o samovraždu
Späť
Zdieľať
Diskusia