Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
včera 10. októbra 2024 o 20:18
Čas čítania 0:31

Na Slovensku vyčíňa organizovaná skupina zlodejov. Za týždeň ukradli až 12 karavanov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ukradnuté karavany prevážajú zlodeji pravdepodobne cez hranice.

  • Slovenská asociácia campingu a caravaningu (SACC) upozorňuje na alarmujúci nárast krádeží obytných automobilov, ktoré sa odohrali na území Slovenska počas posledného týždňa.
  • Asociácia priblížila, že podľa dostupných informácií je krádež vždy vykonaná podľa rovnakého scenára. Karavany podľa nej vyvážajú pravdepodobne za hranice.

Citát: „Za posledný týždeň bolo na území Slovenska odcudzených 12 karavanov, pričom všetko nasvedčuje tomu, že ide o organizovanú skupinu, ktorá podľa všetkého pôsobí s vysokou úrovňou prípravy a koordinácie. Táto situácia spôsobuje veľké majetkové škody nielen súkromným vlastníkom, ale aj podnikateľom v oblasti karavaningu,“ uviedla v stanovisku asociácia. 

Širší kontext: Asociácia žiada ministerstvo vnútra, ministerstvo zahraničných vecí a ministerstvo cestovného ruchu, aby urýchlene začali konať a vypracovali stratégiu riešenia tejto závažnej situácie. Súčasne žiada o koordináciu bezpečnostných zložiek medzi jednotlivými okresmi a krajmi, ako aj medzi susednými krajinami.

Domov
Zdieľať
Diskusia