Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
včera 17. októbra 2024 o 18:42
Čas čítania 0:27

Na východnom Slovensku chcú postaviť veľký veterný park. Ministerstvo priblížilo nové informácie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Štát plánuje vybudovať dva veľké veterné parky.

  • Štát chce v rámci takzvanej zelenej transformácie vybudovať v regiónoch dva veľké veterné parky, najmä pre nové priemyselné investície.
  • Jeden z veterných parkov by mal byť na východnom Slovensku.

Citáty: „Budeme v regiónoch budovať veterné parky. Cieľ je vybudovať dva veľké veterné parky, aby sme vytvorili aj podmienky na zelenú energiu pre veľké investície,“ priblížil podpredseda vlády SR pre plán obnovy a znalostnú ekonomiku Peter Kmec.

„To sa bude týkať napríklad aj investície Volvo na východnom Slovensku. Bude cieľom vybudovať veterný park na východnom Slovensku, aby aj tento nový priemysel, ktorý bude prichádzať, vedel profitovať z obnoviteľných zdrojov energie,“ dodal podpredseda vlády. Často je podľa neho podmienkou prichádzajúcich investorov, že chcú pre svoje potreby zelenú energiu.

10. októbra 2024 o 19:32 Čas čítania 0:41 Na východe Slovenska postavia nové výrobné haly. Miestnym firma ponúkne viac ako tisíc pracovných miest Na východe Slovenska postavia nové výrobné haly. Miestnym firma ponúkne viac ako tisíc pracovných miest
Domov
Zdieľať
Diskusia