Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
včera 17. októbra 2024 o 19:36
Čas čítania 0:40

O finálnom prijatí kontroverzného konsolidačného balíka rozhodne Pellegrini. Rozhodujúci verdikt sa dozvieme už v piatok

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hlava štátu chce vedieť, do akej miery sú ministri ochotní robiť veci inak, ako sú teraz nastavené v konsolidačnom balíku.

  • Prezident Peter Pellegrini oznámi svoje rozhodnutie o tom, či podpíše konsolidačný balík, v piatok dopoludnia.
  • Ešte predtým sa stretne s ministrom zdravotníctva Kamilom Šaškom. Rozhodne sa na základe toho, čo dokáže minister ponúknuť zdravotníkom.
  • Hlava štátu chce vedieť, do akej miery sú ministri ochotní robiť veci inak, ako sú teraz nastavené v konsolidačnom balíku.


Citát: „Ešte ráno budem mať stretnutie s ministrom zdravotníctva, aby ma informoval o aktuálnom stave rokovaní a či sa mu podarilo, alebo nepodarilo s ministrom financií niečo vyrokovať. Vypočujem si, čo vláda alebo minister dokáže ponúknuť zdravotníkom a zdravotníckemu personálu, na základe toho sa rozhodnem,“ povedal vo štvrtok prezident novinárom počas výjazdu v Nitrianskom kraji.

Širší kontext: Zdravotníci naprieč celým sektorom odmietajú konsolidačné opatrenia v sektore zdravotníctva a vyzvali prezidenta, aby ich v súčasnom znení nepodpísal. Ten deklaroval, že prípadný podpis legislatívy bude závisieť od rokovaní vlády so zdravotníkmi.


Šaško rokuje od začiatku týždňa so zástupcami zdravotníkov aj ministrom financií Ladislavom Kamenickým. Verí, že pri konsolidácii nájdu kompromis. Riešenie chce predstaviť do konca týždňa.

Domov
Zdieľať
Diskusia