Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
dnes 18. októbra 2024 o 14:58
Čas čítania 0:44

Minister Šaško ponúka zdravotníkom zvýšenie miezd. Lekárom by mali platy narásť o desiatky eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Šaško ponúkol zdravotníkom kompromis, miezd sestier sa konsolidácia dotknúť nemá.

  • Minister zdravotníctva Kamil Šaško ponúka sestrám a záchranárom rovnaké podmienky rastu miezd ako pred konsolidáciou, lekárom by mali platy narásť z pôvodných 3 % o 6,4 %.
  • Šaško priblížil, že lekárom by tak mali platy v priemere narásť o asi 163 eur mesačne, pričom ich požiadavka bola o 252 eur.
  • Prezident verí, že zástupcovia zdravotníkov podmienky prijmú a ukončia svoje nátlakové akcie.

Citát:„Ide o dodatočný balík mzdových prostriedkov vo výške presahujúcich 100 miliónov eur a zároveň vopred hovorím, že táto suma je konečná a už ju nie je možné prekročiť, pretože už takto extrémnym spôsobom zasahuje do deficitu budúcoročného štátneho rozpočtu v rámci tohto balíka,“ vyhlásil minister.


Širší kontext: Súčasťou kompromisu má byť podľa jeho slov aj záväzok, že v horizonte dvoch rokov sa podmienky rastu platov vrátia na predkonsolidačnú úroveň, tak ako bolo dohodnuté v memorande uzavretom medzi lekármi a vládou.

Šaško sa má so zástupcami zdravotníkov stretnúť ešte v piatok počas dňa. Deklaroval, že o výsledkoch rokovaní bude informovať. Zároveň zdôraznil, že si prácu zdravotníkov váži a vždy bude stáť za zlepšovaním ich pracovných aj mzdových podmienok.

Prečítaj aj aj tieto články:

17. októbra 2024 o 10:52 Čas čítania 0:49 Štát chce bojovať s falošnými PN-kami a získať milióny eur. Minister Erik Tomáš avizuje veľké zmeny Štát chce bojovať s falošnými PN-kami a získať milióny eur. Minister Erik Tomáš avizuje veľké zmeny
15. októbra 2024 o 8:24 Čas čítania 1:16 Detskú pupočníkovú krv zo Slovenska poskytuje holandská klinika za 44-tisíc eur. Firmu založil spoluzakladateľ Smeru Detskú pupočníkovú krv zo Slovenska poskytuje holandská klinika za 44-tisíc eur. Firmu založil spoluzakladateľ Smeru
12. októbra 2024 o 10:40 Čas čítania 0:51 V systéme záchrannej zdravotnej služby nastanú zmeny. Záchranári tvrdia, že môžu pacientov stáť život V systéme záchrannej zdravotnej služby nastanú zmeny. Záchranári tvrdia, že môžu pacientov stáť život
Domov
Zdieľať
Diskusia