Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
dnes 19. októbra 2024 o 7:55
Čas čítania 0:48

Pohotovosť v Bánovciach nad Bebravou zatvárajú. Zdravotnú starostlivosť musia pacienti vyhľadať v iných mestách

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ambulantná pohotovostná služba v Bánovciach nad Bebravou dočasne preruší svoju činnosť.

  • Ambulantná pohotovostná služba (APS) pre dospelých v Bánovciach nad Bebravou preruší v piatok v noci dočasne svoju činnosť. Obyvatelia sa budú môcť obrátiť na APS v okolitých mestách.
  • APS, ktorá sa nachádza v priestoroch bánovskej nemocnice, dočasne ukončí svoju prevádzku v piatok o 22.00 h, uviedla radnica na základe oznámenia prevádzkovateľa APS.
  • O pacientov s náhle zhoršeným zdravotným stavom sa postará APS v Topoľčanoch, Trenčíne a v Partizánskom, v akútnych prípadoch mesto odporúča kontaktovať tiesňovú linku 155, prípadne 112.

Citát:„Prevádzka APS bude prerušená, nakoľko Ministerstvo zdravotníctva SR vydalo nové povolenie na ich prevádzku neskoro. Stále nie je právoplatné a nás čakajú v najbližších dňoch ešte administratívne úkony, ktoré sú nevyhnutné na to, aby činnosť APS mohla pokračovať,“ uviedol zástupca spoločnosti pre médiá Andrej Luprich.


Širší kontext: Prevádzkovateľom APS v Bánovciach nad Bebravou je spoločnosť RZP. Okrem Bánoviec nad Bebravou dočasne preruší prevádzku pohotovostnej služby pre dospelých aj v Dubnici nad Váhom.


Spoločnosť podľa neho musí v prvom rade správoplatniť povolenie, požiadať Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou o vydanie nového kódu poskytovateľa a uzatvoriť zmluvy so zdravotnými poisťovňami, keďže ide o novú ambulanciu. Všetky tieto činnosti budú trvať približne desať až 15 dní.

Prečítaj si aj tieto články:

18. októbra 2024 o 14:58 Čas čítania 0:44 Minister Šaško ponúka zdravotníkom zvýšenie miezd. Lekárom by mali platy narásť o desiatky eur Minister Šaško ponúka zdravotníkom zvýšenie miezd. Lekárom by mali platy narásť o desiatky eur
16. októbra 2024 o 17:43 Čas čítania 1:01 Odborníci potvrdili vírus vtáčej chrípky. Obyvateľka Žilinského kraja nahlásila podozrivo vyzerajúceho mŕtveho vtáka Odborníci potvrdili vírus vtáčej chrípky. Obyvateľka Žilinského kraja nahlásila podozrivo vyzerajúceho mŕtveho vtáka
15. októbra 2024 o 8:24 Čas čítania 1:16 Detskú pupočníkovú krv zo Slovenska poskytuje holandská klinika za 44-tisíc eur. Firmu založil spoluzakladateľ Smeru Detskú pupočníkovú krv zo Slovenska poskytuje holandská klinika za 44-tisíc eur. Firmu založil spoluzakladateľ Smeru
Domov
Zdieľať
Diskusia