Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
dnes 19. októbra 2024 o 14:19
Čas čítania 0:39

NBS upozorňuje na platformu, ktorá pracuje s kryptoaktívami. Zverejnili odporúčania, ako predísť podvodom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

NBS začne od 30. decembra tohto roka vykonávať dohľad nad poskytovateľmi služieb kryptoaktív.

Národná banka Slovenska (NBS) upozornila na činnosť platformy Seif Finance, ktorá ponúka možnosť investovať do kryptoaktív prostredníctvom jej webovej stránky. Platforma a spoločnosti, ktoré sú zapojené do jej prevádzky, totiž nedisponujú zákonom požadovanou viazanou živnosťou na poskytovanie služieb zmenárne virtuálnej meny.


„Investovanie na trhu s kryptoaktívami v sebe zahŕňa rôzne riziká. Jedným z týchto rizík sú časté podvody. NBS upozorňuje spotrebiteľov, aby si v prípade záujmu o investovanie do kryptoaktív dôsledne zvážili, s ktorým subjektom vstúpia do zmluvného vzťahu,“ zdôraznila centrálna banka.


Pred uskutočnením akejkoľvek investície tiež odporúča záujemcom dôkladne zvážiť všetky riziká, ktoré súvisia s danou investíciou, vrátane vlastných finančných možností, investičných preferencií a schopnosti zvládať prípadné straty. „NBS zároveň spotrebiteľom neodporúča do kryptoaktív investovať viac, ako si môžu dovoliť stratiť,“ podčiarkla banka.


Avizovala, že od 30. decembra tohto roka začne vykonávať dohľad nad poskytovateľmi služieb kryptoaktív. Odporúčania a rady, ako sa brániť voči podvodom v oblasti kryptoaktív, zverejňuje aj na svojej internetovej stránke.

Prečítaj si aj tieto články:

18. októbra 2024 o 9:23 Čas čítania 0:23 ČSOB banka zákazníkov upozorňuje na dlhšiu odstávku. Nebude fungovať aplikácia a ani internet banking ČSOB banka zákazníkov upozorňuje na dlhšiu odstávku. Nebude fungovať aplikácia a ani internet banking
15. októbra 2024 o 17:49 Čas čítania 0:35 Slovenská sporiteľňa vstúpila ako akcionár do Crowdberry. Firmám pomôžu rásť aj cez alternatívne financovanie Slovenská sporiteľňa vstúpila ako akcionár do Crowdberry. Firmám pomôžu rásť aj cez alternatívne financovanie
10. októbra 2024 o 14:42 Čas čítania 0:23 Tatra banka znižuje úrokové sadzby. Pri 3-ročnej fixácii sú pod 4 % Tatra banka znižuje úrokové sadzby. Pri 3-ročnej fixácii sú pod 4 %
Národná banka Slovenska.
Národná banka Slovenska. Zdroj: nbs.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia