Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
21. októbra 2024 o 10:25
Čas čítania 0:29

Šoférov zmiatlo nové dopravné značenie na Liptove. Dvojitá prerušovaná čiara sa zatiaľ nestihla dostať do zákona

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Šoféri sú z dopravného značenia zmätení.

  • Mnohých šoférov zaskočila dopravná značka - dvojitá prerušovaná čiara - medzi Liptovskou Osadou a Korytnicou, informujú tvnoviny.sk.
  • Dopravné značenie však mnohých zaskočilo najmä z toho dôvodu, že zároveň pri ceste osadili značku „zákaz predchádzania“.
  • Dvojitá prerušovaná čiara však neznamená, že vodič môže predbiehať, naopak ide o stredovú výstražnú čiaru. Dvojitá čiara nemá mýliť vodičov, ale naopak ich upozorniť na to, že úsek je nebezpečný.
  • Túto značku však pozná málokto, pretože sa ešte nedostala ani do zákona.

„Varovná stredová čiara sa vyznačuje aj na takýchto úsekoch, na ktorých je predchádzanie zakázané použitím značky Zákaz predchádzania,“ povedala hovorkyňa Slovenskej správy ciest Jana Lukáčová.

V Refresheri ti pravidelne prinášame najnovšie dopravné správy, ktoré môžeš sledovať tu. Myslíš si, že poznáš dopravné značenie? Otestuj sa v našom kvíze.
cesta
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia