3. Tartiflette (Francúzsko)
Tartiflette je zapečené zemiakové jedlo z francúzskeho regiónu Savoie. Pripravuje sa zo zemiakov, syra Reblochon, cibule, údenej slaniny, bieleho vína a crème fraîche. Jedlo sa zapeká dozlata a podáva sa horúce, často so zeleným šalátom a bielym vínom. Vzniklo v 80. rokoch na podporu predaja syra Reblochon a rýchlo si získalo obľubu aj za hranicami Francúzska.
2. Pommes fondantes (Francúzsko)
Pommes fondantes je tradičná francúzska príloha z mladých zemiakov, ktoré sa najprv opečú na masle a potom dusia vo vývare do mäkka. Zemiaky majú byť zvonku zlatisté a vo vnútri jemné, maslo je pri príprave nevyhnutné.
1. Llapingacho (Ekvádor)
Llapingachos sú tradičné ekvádorské zemiakové placky, ktoré sa často podávajú s pikantnou arašidovou omáčkou. Pripravujú sa z kaše zo zemiakov a syra, z ktorej sa tvarujú placky. Tie sa následne sploštia a opečú na panvici dozlatista. Zvyčajne sa llapingachos servírujú ako príloha k jedlám s avokádom, šalátom, volským okom, bravčovým mäsom alebo chorizom.