Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
5. apríla 2023 o 18:00
Čas čítania 0:42

Za 1 dolár tam predávali heslá od bankových účtov miliónov ľudí. Zrušili globálne trhovisko, kde sa kradla digitálna identita

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Na Genesis Markete sa predávalo 80 miliónov súborov a digitálnych odtlačkov prstov.

Genesis Market, ktorý patril k najväčším internetovým trhom s heslami, zrušili orgány činné v trestnom konaní. Polícia v rámci akcie zasahovala v 17 krajinách a britská Národná kriminálna agentúra zatkla 24 ľudí. Celosvetovo polícia spolu s FBI vykonala 200 domových prehliadok a zatkla 120 ľudí, píše BBC

Genesis Market fungoval na bežnom webe, nie iba na dark webe. Získať k nemu prístup preto bolo oveľa jednoduchšie ako pri online trhoviskách z dark webu, ako napríklad Silk Road.

Digitálny odtlačok prsta

Používatelia na tomto fóre predávali prihlasovacie údaje, IP adresy a iné údaje, ktoré tvorili „digitálne odtlačky prstov“ obetí. Tieto osobné informácie umožňujú podvodníkom dostať sa do bankových účtov obetí a často sú lacnejšie ako 1 dolár. Prihlasovacie údaje, ktoré sa na webe predávali, zahŕňali heslá na Facebook, PayPal, Netflix, Amazon, eBay, Uber a Airbnb. 

Na Genesis Markete sa spolu predávalo viac ako 80 miliónov súborov a digitálnych odtlačkov prstov. Britská Národná kriminálna agentúra sa domnieva, že na celom svete sa nachádzajú približne dva milióny obetí, pričom desaťtisíce z nich boli v Spojenom kráľovstve. Genesis údajne používali desaťtisíce zločincov. 

Genesis market
Zdroj: FBI
Domov
Zdieľať
Diskusia