Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
15. apríla 2023 o 15:04
Čas čítania 0:48

Šéf vagnerovcov tvrdí, že Ukrajinci môžu uspieť, pretože Rusko je v kríze. Moskva podľa neho vráti územia, ktoré obsadila

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Šéf vagnerovcov Jevgenij Prigožin verí tomu, že „vnútorní nepriatelia“ prinútia Kremeľ k veľkým ústupkom. O niekoľko rokov podľa neho Moskva vráti Ukrajine územia, ktoré obsadila.

Šéf ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin vyhlásil, že plánovaná ukrajinská protiofenzíva má šancu skôr uspieť než zlyhať, keďže Rusko je podľa neho v stave „krízy“. V sobotu o tom informovala stanica Sky News.


Prigožin konštatoval, že „sebecké“ nezávislé ruské elity sa nachádzajú v krízovej situácii, pretože armáda zlyháva, čo sa týka „rýchleho zaistenia víťazstva“ na Ukrajine.

24. februára 2023 o 16:30 Čas čítania 7:18 Zajatí vagnerovci na drogách a detský kútik uprostred pekla (Reportáž z ukrajinského frontu) Zajatí vagnerovci na drogách a detský kútik uprostred pekla (Reportáž z ukrajinského frontu)

Šéf vagnerovcov obvinil tieto „elity, ktoré konajú nezávisle od politického vedenia štátu a majú blízke väzby a svoje vlastné záujmy,“ zo sabotáže úspechu Ruska, pričom ich cieľom je podľa neho návrat k ich privilegovanému životnému štýlu.

Rusko vraj vráti Ukrajine zabrané územia

Americký Inštitút pre štúdium vojny (ISW) napísal, že Prigožin verí tomu, že „vnútorní nepriatelia“ prinútia Kremeľ k veľkým ústupkom vrátane toho, že o niekoľko rokov Moskva vráti Ukrajine územia, ktoré obsadila.


„Prigožin vyslovene odmietol myšlienku akýchkoľvek rokovaní o ukončení vojny a vyzval Rusov, aby pokračovali v bojoch, aj keby to viedlo k dočasnej porážke Ruska,“ uviedol ISW.


Šéf Vagnerovej skupiny má spory s ruským ministerstvom obrany pre opakovanú kritiku velenia ruskej armády. Obviňuje ju napríklad zo slabého zásobovania potrebnou muníciou. V posledných dňoch však spravodajské služby informovali o bližšej spolupráci ruských síl a vagnerovcov, a to najmä v bojoch vo východoukrajinskom Bachmute.

Domov
Zdieľať
Diskusia