Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Ema Stanovská
15. apríla 2023, 16:49
Čas čítania 0:51

Elon Musk chce mať vlastného AI chatbota. Zakladá spoločnosť, ktorá má konkurovať tvorcovi ChatGPT

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Elon Musk pritom ešte len pred pár týždňami podpísal list, v ktorom spolu s viac ako 1 800 ľuďmi požadoval šesťmesačnú prestávku vo výskume umelej inteligencie.

Elon Musk údajne plánuje založiť spoločnosť zameranú na umelú inteligenciu (AI), ktorá by konkurovala spoločnosti OpenAI, tvorcovi ChatGPT.

Z nevadských obchodných záznamov vyplýva, že Musk založil 9. marca spoločnosť s názvom X.AI, ktorej je jediným riaditeľom. Pre nový projekt umelej inteligencie Musk údajne získal tisíce výkonných GPU procesorov a najal inžinierov z popredných výskumných centier, ako je napríklad DeepMind.

Podľa denníka Financial Times miliardár práve zhromažďuje tím výskumníkov a inžinierov a rokuje o tomto projekte s niekoľkými investormi. „Máme veľa investorov... je to reálne a sú z toho nadšení,“ cituje anonymne denník kompetentnú osobu.

OpenAI kedysi spoluvlastnil

Portál The Guardian pripomína, že len pred niekoľkými týždňami pritom Musk podpísal list, v ktorom spolu s viac ako 1 800 ľuďmi požadoval šesťmesačnú prestávku vo výskume umelej inteligencie. Neskôr sa ukázalo, že niektorí zo signatárov boli falošní.

Okrem toho Musk nedávno v dokumentoch zmenil názov Twitteru na X Corp. Tento krok by mal byť súčasťou jeho plánov vytvoriť „aplikáciu na všetko“ s označením X.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Nový startup Muskovi pravdepodobne umožní pokúsiť sa konkurovať spoločnosti OpenAI, ktorú spoluzakladal v roku 2015. Po troch rokoch z nej odišiel, údajne pre konflikty s vedením súvisiace s bezpečnosťou AI.

Do podnikateľského portfólia Elona Muska patrí Twitter, Tesla, SpaceX, neurotechnologická výskumná spoločnosť Neuralink a jeho projekt na razenie tunelov The Boring Company.

Domov
Zdieľať
Diskusia