Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
16. apríla 2023, 10:26
Čas čítania 0:42

Tragédia v mexickom akvaparku: Členovia gangu zavraždili 7 ľudí, medzi nimi je aj dieťa

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

K útoku došlo v posledný deň jarných školských prázdnin.

Sedem obetí na životoch si v sobotu v strednej časti Mexika vyžiadala streľba, ktorú v akvaparku spustila skupina neznámych páchateľov. Medzi obeťami je aj jedno dieťa, informovala v nedeľu agentúra AFP.


„Polícia prišla na miesto činu, kde našla nábojnice a telá troch žien, troch mužov a sedemročného dieťaťa. Jedna osoba bola vážne zranená,“ uviedla vo vyhlásení radnica mesta Cortazar v štáte Guanajuato, kde sa útok odohral.

Záznam z priemyselnej kamery po streľbe v akvaparku La Palma, ktorá si vyžiadala 7 obetí.
Záznam z priemyselnej kamery po streľbe v akvaparku La Palma, ktorá si vyžiadala 7 obetí. Zdroj: CCTV/kamerový záznam

Z výpovedí svedkov vyplýva, že útočníci sa vydali cielene k tejto skupine ľudí a spustili do nej paľbu. Následne mechanicky poškodili bezpečnostné kamery a z miesta činu ušli, uviedli úrady. Útok vyvolal paniku návštevníkov akvaparku.


K útoku v akvaparku La Palma došlo v posledný deň jarných školských prázdnin. Prosperujúci priemyselný štát Guanajuato sa vyznačuje vysokou mierou kriminality v dôsledku sporu medzi zločineckou skupinou Santa Rosa de Lima a kartelom Jalisco New Generation, ktorý sa venuje krádežiam pohonných hmôt a obchodovaniu s drogami.


Od roku 2006, keď mexická vláda kontroverzne nasadila do boja proti drogovým kartelom armádu, bolo v Mexiku zaznamenaných viac ako 350 000 vrážd. Väčšina z nich je pripisovaná zločineckým gangom.

Ilustračné foto mexickej polície.
Ilustračné foto mexickej polície. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia