Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
19. apríla 2023, 15:45
Čas čítania 0:32

AKTUÁLNE: NAKA zadržala zamestnanca Univerzity Komenského pri preberaní úplatku 20 000 eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Z korupcie je podozrivý zamestnanec Univerzity Komenského v Bratislave. Zobral úplatok vo výške 20 000 eur.

Národná kriminálna agentúra zadržala zamestnanca Univerzity Komenského v Bratislave. Preberal si úplatok vo výške 20 000 eur, informovala polícia na Facebooku. 

„Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry zadržal podozrivú osobu, a to zamestnanca Univerzity Komenského v Bratislave pri preberaní úplatku 20 000 eur, ktorý si vyžiadal v súvislosti s preberacím konaním vykonaných stavebných prác na Prírodovedeckej fakulte a Fakulte matematiky, fyziky a informatiky UK v Bratislave,“ priblížili policajti. 

Univerzita Komenského korupciu odsúdila a pri vyšetrovaní trestného činu spolupracuje s políciou. 

„Dekan Prírodovedeckej fakulty UK s okamžitou platnosťou zadržaného odvolal zo všetkých riadiacich a koordinačných funkcií a odňal mu všetky príslušné poverenia. Univerzita Komenského nechce byť v žiadnom prípade spájaná s akýmikoľvek pochybnosťami vo vzťahu k takémuto konaniu, a keď už k takémuto individuálnemu zlyhaniu prišlo, záleží nám na korektnom vyšetrení a vyvodení dôsledkov,“ uviedla vo svojom vyjadrení. 

Domov
Zdieľať
Diskusia