Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
20. apríla 2023 o 11:33
Čas čítania 0:35

AKTUÁLNE: Ukrajinec Volodymyr spoznal definitívny trest za vraždu mladej vysokoškoláčky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pôvodne dostal maximálny trest, ten mu však znížili na 14 rokov.

Dvadsaťdvaročný Volodymyr z Ukrajiny spoznal vo štvrtok 20. apríla definitívny trest za vraždu mladej vysokoškoláčky. Vo väzení strávi najbližších 14 rokov, informuje portál TVnoviny.sk.

Ukrajinec putuje za mreže do väzenie v strednom stupni stráženia. Od Krajského súdu v Bratislave má nariadené ochranné psychiatrické liečenie ústavnou formou, ochranný dohľad na tri roky, ale aj zákaz požívania alkoholu a iných návykových látok.

Vražda na internáte

K vražde sa Volodymyr priznal pred súdom ešte začiatkom januára. Pred senátom na súde uviedol, že sa cíti vinný a celá udalosť ho veľmi mrzí.

Vysokoškolskú študentku našli bez známok života v priestoroch bratislavského internátu 3. júna 2022. O deň skôr ju údajne usmrtil vtedy 21-ročný Volodymyr. K spáchaniu skutku sa priznal aj v prípravnom konaní.

Refresher sa s mladým Volodymyrom rozprával. Mašu našiel podľa vlastných slov po deviatej ráno. Na políciu zatelefonoval okolo desiatej. Neskôr sa však priznal, že spolužiačku zaškrtil práve on.

volodymyr
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Správu aktualizujeme.

Domov
Zdieľať
Diskusia