Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
21. apríla 2023 o 8:52
Čas čítania 0:37

V Košiciach čoskoro zdražie parkovanie aj dvojnásobne. Nový prehľad cien domácich zaskočí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Košice chcú obmedziť parkovanie v centre a zvýšiť príjmy do mestského rozpočtu.

Košickí poslanci schválili nové nariadenia o parkovaní v Košiciach. Od novembra ceny parkovného v meste značne stúpnu. Mesto tak chce obmedziť parkovanie v centre a zvýšiť príjmy do rozpočtu, informuje denník Korzár. 

V najužšom centre mesta v rámci lokality A1 vzrastie cena parkovného až o 100 %. Pôvodná hodinová sadzba je v tejto lokalite 1,5 eura. Podľa nového nariadenia od novembra zdražie až na 3 eurá. Vodiči pocítia výrazný rozdiel aj pri zakúpení denného 24-hodinového lístka, ktorý vzrastie z pôvodných 9 eur až na 24. 

Dvojnásobne vzrastú ceny parkovného aj v oranžovej zóne A2. Namiesto 1 eura zaplatia vodiči za hodinu parkovania už 2 eurá.

Výhodnejší bude nákup parkovacieho lístka cez aplikáciu. V tomto prípade bude hodinová sadzba pre všetkých vodičov o 10 % lacnejšia. 

Obyvatelia s trvalým pobytom v Košiciach dostanú bonusovú kartu za 5 eur na rok na jedno vozidlo. S kartou si budú môcť na parkovné uplatniť zľavu 25 % a pri zakúpení elektronického lístka zľavu kombinovať. 

Košice, parkovanie
Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia