Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
21. apríla 2023 o 19:29
Čas čítania 0:42

Inštruktor akadémie vysvetľuje, prečo išiel s kadetkou do „duelu“. Vraj ju chcel pripraviť na prax

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Inštruktor Vladimir Šeparnev na Akadémii Policajného zboru začiatkom marca postrelil mladú kadetku na krúžku, ktorý vedúci katedry zakázal viesť.

Obvinený inštruktor z Policajnej akadémie nevie, ako sa mu do zbrane dostal ostrý náboj. Jeho advokát sa pre TV Noviny vyjadril, že obvinený je z celého činu zničený a je to pre neho hrozná rana.

Podľa inštruktora je strieľanie na seba navzájom bežnou praxou, ktorá vyplýva aj z oficiálnych dokumentov. Tieto podklady predložil jeho obhajca aj súdu. Údajne obsahujú informáciu o tom, že tréning sa má takýmto spôsobom priblížiť reálnym situáciám.

Inštruktor Vladimir Šeparnev na Akadémii Policajného zboru začiatkom marca postrelil mladú kadetku na krúžku, ktorý vedúci katedry zakázal viesť. Rektorka policajnej akadémie Lucia Kurilovská pre Aktuality.sk uviedla, že streľba sa odohrala na krúžku, ktorý inštruktor viedol ako voľnočasovú aktivitu, a nie na vyučovaní.

„Nový vedúci katedry mu zakázal viesť strelecký krúžok na streleckom polygóne akadémie. Od pána Šeparneva mal deklarované, že sa krúžku bude ďalej venovať až koncom marca na strelnici, nie na polygóne,“ povedala Kurilovská. Práve na polygóne však k zraneniu kadetky prišlo. 

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Dnes prezidentka odvolala rektorku Luciu Kurilovskú. Dôvodom odvolania je podľa všetkého aj nehoda, pri ktorej pedagóg postrelil kadetku Mišku priamo v areáli školy.

Domov
Zdieľať
Diskusia