Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
27. apríla 2023 o 10:52
Čas čítania 0:38

Slovenská kapustnica ohúrila odborníkov na gastronómiu. V prestížnom rebríčku predbehla aj najväčšiu ázijskú pochúťku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V známom celosvetovom hodnotení obstála slovenská pochúťka výborne. Zaradila sa medzi najchutnejšie polievky na svete.

Zahraničný kulinársky portál Taste Atlas zverejnil hodnotenie polievok z celého sveta, v ktorom sa o prvenstvo pobili viaceré známe delikatesy. Odborníkov na gastronómiu príjemne potešila slovenská kapustnica, ktorá predbehla niekoľko populárnych pochúťok.

V najlepšej päťdesiatke polievok sa umiestnila na výbornej 26. pozícii. S takýmto výsledkom sa jej podarilo v očiach odborníkov predbehnúť aj českú zelňačku, ktorá skončila na 29. mieste, či cesnačku. Tú porazila len tesne o jednu priečku. Okrem toho sa kapustnici podarilo poraziť aj populárnu ázijskú delikatesu pho, ktorá skončila na 37. pozícii.

Kapustnica však v očiach gastronómov nestačila na guľáš od našich susedov z Maďarska, ktorý získal v rebríčku 19. pozíciu. O niečo lepšie dopadla poľská kyslá polievka żurek, ktorá skončila na 11. mieste.

V prvej desiatke, naopak, dominovali ázijské pochúťky. Treťou najchutnejšou polievkou na svete je podľa odborníkov turecká šošovicová polievka mercimek çorbası. Na druhej pozícii sa umiestnil populárny tonkotsu ramen pôvodom z Japonska. Kráľom polievok sa stal indonézsky rawon, hoväzdia polievka s čili a so zázvorom.

Kapustnica.
Kapustnica. Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia