Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
27. apríla 2023 o 11:30
Čas čítania 0:36

MAPA: Slovákov potrápia mrazy až -7 °C. Pozri si výstrahy SHMÚ

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V niektorých oblastiach varujú meteorológovia pred mrazmi až -7 °C.

Meteorológovia očakávajú v noci zo štvrtka 27. apríla na piatok 28. apríla výrazné mrazy. Výstrahy prvého stupňa pred mrazom vo vegetačnom období vydali na takmer celom území Slovenska, informuje SHMÚ.

Slováci by mali očakávať nočné mrazy v rozmedzí od -2 do -7 stupňov Celzia. „Očakávaný prízemný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže poškodiť vegetáciu,“ priblížili meteorológovia. Jediné oblasti, ktoré nezasiahnu nízke večerné a nočné teploty, sú okresy Komárno, Bratislava, Pezinok, Senec a Dunajská Streda.

Vo štvrtok a v piatok bude na území Slovenska jasno až polojasno. Počas piatka však od západu začne pribúdať oblačnosť. „Cez deň v západnej polovici miestami, inde len ojedinele prehánky alebo dážď, vo vysokých polohách sneženie. Nadránom ojedinele aj v nížinách slabý mráz,“ informujú odborníci.

Meteorológovia očakávajú v piatok denné teploty v rozmedzí od 12 do 17 stupňov Celzia. O niečo chladnejšie bude na Orave a pod Tatrami, pôjde však o ojedinelý jav.

Mapa výstrah pre piatok 28. apríla 2023.
Mapa výstrah pre piatok 28. apríla 2023. Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia