Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
28. apríla 2023 o 17:58
Čas čítania 0:40

Na Slovensku máme „nový“ kilometer diaľnice. NDS posunula značku, domácim skomplikovali život

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

O veľkých zmenách vodiči netušili. Teraz proti nim protestujú.

Národná diaľničná spoločnosť sa rozhodla „vystavať“ nový úsek diaľnice pri Ivachnovej. Dvojprúdovú cestu od Ivachnovej po nadjazd do Bešeňovej, ktorá bola predtým súčasťou cesty I/18, označila za diaľničný úsek presunutím značky, informuje portál MY Liptov

Túto časť využívali najmä obyvatelia neďalekých obcí, ktorí sa po nej presúvali z Ružomberka do Bešeňovej a ďalej do Liptovského Mikuláša bez toho, aby museli platiť za diaľničnú známku. Cestu využívali aj cyklisti a traktoristi. Teraz ju však musia obchádzať.

Domácim to komplikuje životy

NDS doplnila úsek aj o dodatkovú značku s informáciou, že ide o nespoplatnený úsek. To však nič nemení pre cyklistov a traktoristov, ktorí na diaľnicu zo zákona vstúpiť nemôžu. Domáci nechápu takéto rozhodnutie diaľničiarov. Podľa ich slov im akurát skomplikovali život, keďže v minulosti dlhodobo fungovali na danom úseku bez toho, aby bol súčasťou diaľnice.

Úsek musia obchádzať cez okolité dediny Lisková, Liptovská Teplá a Bešeňová alebo môžu využiť odbočku z hlavnej cesty do Ivachnovej, kde ďalej pokračujú až do Liptovskej Teplej.

Po novom sa začína diaľničný úsek pri odpočívadle pri Ivachnovej.

Domov
Zdieľať
Diskusia