Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
4. mája 2023, 21:33
Čas čítania 0:50

Na Slovensku sa rozšírili nové typy podvodov. Takto „nenápadne“ ťa dokážu obrať o telefón za 1000 €

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dávajte si pozor.

Na Slovensku sa v poslednom období rozšírili nové typy podvodov, pomocou ktorých sa neznámi páchatelia pokúšajú okradnúť ľudí. Na sociálnych sieťach predávajú poškodené mobilné zariadenia alebo ich repliky, uvádzajú policajti.

Bratislavská polícia zaznamenala v uplynulých týždňoch nárast oznámení o novom type podvodov. 

„V prvom prípade ide o mobilné telefóny inzerované na predaj cez internet. Predávajúci sa vždy s kupujúcim dohodli na prevzatí zásielky formou dobierky s konkrétnou sumou. Pri prevzatí balíčka si však kupujúci všimol, že zásielka neobsahuje dohodnutý mobilný telefón, ale maketu či poškodený mobilný telefón inej značky, čím prišiel o svoje peniaze,“ priblížili.

Skúšali to aj priamo v predajniach

Ďalšie prípady sa odohrali v predajniach s elektronikou v rôznych nákupných centrách. „Zákazník si najprv mobilný telefón v predajni vybral a následne zaň riadne zaplatil a odišiel. Po krátkom čase sa do predajne vrátil s požiadavkou, že si to rozmyslel a daný mobilný telefón chce vrátiť. Taktiež žiadal aj vrátenie peňazí,“ informovali.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Predajca požiadavkám zákazníka vyhovel, no neskôr si všimol, že originálne balenie obsahuje maketu telefónu. „V iných podobných prípadoch, keď podvodník vrátil mobilný telefón v predajni, bola porušená originálna pečať alebo pracovníkova pozornosť v predajni bola odpútaná a mobilný telefón vymenili za maketu,“ dodali policajti.

V každom z prípadov sa podvodníci zamerali na mobilné telefóny, ktorých hodnota presahovala tisíc eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia