Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
5. mája 2023 o 6:32
Čas čítania 0:48

AKTUÁLNE: Ďalšia masová streľba v Srbsku, zahynulo 8 ľudí. Zverejnili detaily, páchateľ je stále na úteku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V nasadení sú špeciálne policajné jednotky vrátane protiteroristickej, vrtuľníky a policajné sily z Belehradu i mesta Smederevo.

Najmenej osem osôb prišlo o život a 13 ďalších utrpelo zranenia pri štvrtkovej streľbe v srbskej obci Dubona. Pre stanicu CNN to uviedol hovorca srbského ministerstva vnútra. K tragickému incidentu došlo len deň po masakre na základnej škole v hlavnom meste Belehrad, kde žiak zastrelil osem spolužiakov i školského strážnika.


Páchateľ je na úteku – podozrivým je 21-ročný muž, na ktorého bol vydaný zatykač. Podľa miestnej stanice N1 polícia uzavrela lokalitu, kde sa muž zrejme ukrýva.


K činu došlo vo štvrtok neskoro večer o 23.00 h. Útočník strieľal podľa štátnej televízie RTS z pohybujúceho sa vozidla do skupiny ľudí automatickou zbraňou a následne utiekol.


V nasadení sú špeciálne policajné jednotky vrátane protiteroristickej, vrtuľníky a policajné sily z Belehradu i mesta Smederevo.


Do núdzového centra v meste Mladenovac, ležiacom asi 60 kilometrov južne od Belehradu, prichádzajú sanitky a príbuzní zranených, priblížila stanica N1.


Agentúra AFP pripomenula, že v roku 2013 v meste Mladenovac miestny obyvateľ zastrelil 13 príbuzných a susedov.


CNN konštatuje, že až dosiaľ boli masové streľby v Srbsku zriedkavé, a to napriek vysokému počtu vlastníkov zbraní. Táto balkánska krajina má podľa CNN najvyššiu mieru držby zbraní medzi civilistami v Európe a piatu najvyššiu na svete, čo je dôsledok vojenského konfliktu v 90. rokoch 20. storočia.

Domov
Zdieľať
Diskusia