Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eliška Hulová
16. mája 2023, 9:03
Čas čítania 0:55

Niekto pustil Hitlerov prejav vo vlaku do Viedne. Znechutení cestujúci museli hlas nacistického vodcu počúvať z reproduktorov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Niekto pustil Hitlerov prejav vo vlaku do Viedne. Znechutení cestujúci museli hlas nacistického vodcu počúvať z reproduktorov
Zdroj: oebb.at

V rakúskom vlaku sa z reproduktorov ozvali úryvky z prejavu nacistického vodcu Adolfa Hitlera.

V rakúskom vlaku smerujúcom z mesta Bregenz do metropoly Viedeň sa ozval prejav Adolfa Hitlera. Pasažieri zostali v nedeľu šokovaní po tom, čo sa z reproduktorov vlakového komunikačného systému ozvali úryvky z prejavu nacistického vodcu.

Cez vlakový komunikátor odzneli aj nacistické heslá „Heil Hitler“ či „Sieg heil“, potvrdili viacerí cestujúci.

Vo vlaku sa v tom čase nachádzal aj viedenský rabín Schlomo Hofmeister, ktorý neskôr na sociálnej sieti Twitter napísal, že bol šokovaný aj neschopnosťou kompetentných okamžite zakročiť a prejav vypnúť.

Stále hlasnejšie a hlasnejšie 

Incident sa začal „zvláštnou hudbou, úryvkami konverzácie a smiechu, ktoré sa vzápätí zmenili na Hitlerov prejav, prehrávaný stále hlasnejšie a hlasnejšie,“ spresnil Hofmeister v pondelok pre CNN. Ako dodal, spočiatku si myslel, že ide o omyl alebo o zlý vtip, potom však pocítil „nevoľnosť“. Nebolo bezprostredne jasné, či sa niekto zmocnil len ozvučovacieho systému alebo celého vlaku.


„Niekto nelegálne otvoril komunikátor duplicitným kľúčom a cez reproduktor pustil Hitlerov prejav,“ uviedli v pondelok Rakúske spolkové železnice (ÖBB) prostredníctvom svojho hovorcu. Ako dodali, incident nahlásili rakúskej polícii, ktorá prípad vyšetruje.
Zo záberov z bezpečnostných kamier vlaku mali byť medzičasom identifikovaní dvaja ľudia, ktorí sa na incidente podieľali.


Vo vlaku sa v čase incidentu nachádzala aj novinárka Colette Schmidtová, ktorá na Twitteri požiadala o jeho objasnenie. Ako spresnila, Hitlerov prejav znel vo vlaku približne 20 sekúnd a po ňom nasledovali nacistické heslá, pričom záznam sa opakoval. Incident označila za „veľmi, veľmi desivý“.

Domov
Zdieľať
Diskusia