Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Lukáš Čelka TASR
14. mája 2023, 10:07
Čas čítania 1:00

V obchode KOLO ráno horelo. Bratislavské centrum opätovného použitia bude zatvorené mesiace

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
V obchode KOLO ráno horelo. Bratislavské centrum opätovného použitia bude zatvorené mesiace
Zdroj: Facebook/@Polícia SR – Bratislavský kraj

Príčiny požiaru zatiaľ nie sú známe.

Správa bola aktualizovaná 14. 5. o 12.20 h.

V nedeľu v skorých ranných hodinách vznikol požiar vo vonkajšej časti budovy OC Korzo v Bratislave, pričom zasiahol aj vnútorné priestory KOLO – Bratislavského centra opätovného použitia. Na mieste nikto neutrpel zranenia.

„Privolaná hasičská záchranná služba dostala v krátkom čase situáciu pod kontrolu,“ potvrdila manažérka externej komunikácie z mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) Zuzana Balková.

11. novembra 2022, 12:30 Čas čítania 6:15 Jedinečný obchod KOLO v Bratislave je do prasknutia naplnený 50 tonami bizarností. Zákazníkov láka na rarity z bazárov (Reportáž) Jedinečný obchod KOLO v Bratislave je do prasknutia naplnený 50 tonami bizarností. Zákazníkov láka na rarity z bazárov (Reportáž)

Príčiny požiaru sú podľa nej zatiaľ neznáme a sú v štádiu vyšetrovania. Rozsah vzniknutých škôd spoločnosti OLO sa aktuálne vyčísľuje.


„KOLO bude z tohto dôvodu pre verejnosť dočasne zatvorené – podľa odhadu dva mesiace,“ upozornila. Odhadovaný čas sa podľa nej môže meniť. O opätovnom otvorení bude mestská firma verejnosť informovať. 

Požiar zasiahol aj obchod KOLO.
Požiar zasiahol aj obchod KOLO. Zdroj: Facebook/@Polícia SR – Bratislavský kraj

„Situácia nás nesmierne mrzí. Vyhŕňame si rukávy a robíme všetko pre to, aby sme pre vás KOLO otvorili čo najskôr. Ďakujeme za porozumenie a vážime si vašu doterajšiu podporu,“ dodala na záver. Našu reportáž z predajne KOLO si môžeš prečítať na tomto linku.

Podľa informácií polície požiar vznikol v nedeľu krátko po štvrtej hodine ráno. „Z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k požiaru kontajnera, od ktorého sa poškodila fasáda budovy s rozmermi približne 8 x 15 metrov, ako aj vnútorné priestory budovy,“ priblížil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Po uhasení požiaru na miesto prišiel aj zisťovateľ príčin požiarov, ktorý cudzie zavinenie ako príčinu vzniku požiaru nevylúčil. „Škoda, ktorá požiarom vznikla, bola predbežne vyčíslená na 500 000 eur,“ povedal Szeiff. Vyšetrovaním presných príčin, ako aj okolností tejto udalosti sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia