Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
Takto slovenskí politici blahoželali ku Dňu matiek: Pellegrini pije mlieko v lone, Tabák pózuje nahá počas tehotenstva

Matka je najsilnejšia akčná hrdinka, silnejšia než Xena

Poslankyňa európskeho parlamentu Lucia Ďuriš Nicholsonová si zase zaspomínala v statuse ku Dňu matiek na časy, keď túžila byť hrdinkou – Xenou. 

„Keď som bola mladá, slobodná a bezdetná, mala som veľa plánov a ambícií. Mala som byť niečo ako Xena a zmeniť svet. Písala som patetické básne, zažívala šialenú jazdu na horskej dráhe, raz som lietala hore, raz klesala dole a zúfalo som hľadala nejaký záchytný bod.
Keď som mala 23, narodil sa mi syn. Ten megasvet sa odrazu scvrkol na celkom malý ostrov, ktorý sme si delili len my dvaja. Našla som svoj záchytný bod a ten veľký chaos vo mne sa zmenil na veľmi jasnú úlohu – byť matkou,“ napísala na Facebook s tým, že hoci si myslela, že rodičovstvo je jednoduchá úloha, mýlila sa.


„(Byť matkou) nie je o nič ľahšie ako byť Xenou a meniť svet. Učím sa byť matkou už viac ako 23 rokov, vidím všetky tie pokusy – omyly a niekedy by som chcela vrátiť čas a urobiť veci inak. Lebo každá moja chyba ovplyvní životy mojich detí na veľmi dlho. Navždy. To je zodpovednosť, z ktorej sa mi podlamujú kolená,“ dodala s tým, že hoci Xenu nepozná osobne, ale len z obrazovky, myslí si, že má vyoperovaný strach. Matka sa však o svoje dieťa báť nikdy neprestane, ale zároveň aj cez strach si dokáže zachovať svoju silu. Preto ženám radí, aby chceli byť matkami a nie Xenou. Na záver pridala fotografiu so svojou dcérou.

Nicholsonová so svojou dcérou.
Nicholsonová so svojou dcérou. Zdroj: Facebook/Lucia Ďuriš Nicholsonová

Šimečka bol neposedné dieťa a miloval koložvársku kapustu

Na svoju maminu nezabudol ani Michal Šimečka z Progresívneho Slovenska. Vo videu, ktoré nahral na Facebook, spolu s ňou spomína, že bol neposedné dieťa milujúce koložvársku kapustu.

16. mája 2024, 17:00 Čas čítania 4:38 Ťažko prežívaš udalosti, ktoré sa dejú na Slovensku? Psychológa sme sa pýtali, ako sa s tým vyrovnať Ťažko prežívaš udalosti, ktoré sa dejú na Slovensku? Psychológa sme sa pýtali, ako sa s tým vyrovnať

„Asi nikto ma nepozná tak dobre ako moja mama Marta. Od malička ma plne podporovala a dala mi nesmierne veľa. Z našej rodiny sa verejne viac hovorí o mužoch – o dedovi disidentovi, otcovi spisovateľovi, mne ako politikovi. My všetci však bytostne dobre vieme, že skutočnou hviezdou našej rodiny je ona,“ napísal v statuse s tým, že obdivuje svoju maminu za jej intelekt, pracovitosť a obetavosť. 

 
Kerka na znak lásky

Na Deň matiek si spomenul aj Branislav Gröhling z SaS. V statuse na Facebooku prezradil, že vždy keď si spomenie na svoje detstvo a mladosť, a vlastne aj ostatné roky, hovorí si, že byť mamou vie byť drina.

„Okrem radosti to obnáša aj veľa obety, únavy, odopierania, ale vždy stojíte pri nás. Staráte sa o nás a podporujete nás ešte aj do dospelosti. Za všetku lásku, obetavosť a nesmiernu trpezlivosť patrí všetkým maminám obrovská vďaka,“ dodal s tým, že má namierené za tou svojou a berie jej kvety s čokoládou. Politik posunul vyznanie svojej mamine ešte na vyššiu úroveň vytetovaným nápisom na predlaktí: „I❤ m.“

Branislav Gröhling a Deň matiek.
Branislav Gröhling a Deň matiek. Zdroj: Facebook/@Branislav Gröhling – Vzdelanie je budúcnosť krajiny

V neposlednom rade si na maminy spomenul aj Ladislav Kamenický zo Smeru, ktorý na svoju stenu na Facebooku zavesil fotografiu kvetov okorenenú blahoželaním. Podľa jeho slov je starostlivosť to najdôležitejšie, čo maminy môžu svojim rodinám a spoločnosti dať.

Ladislav Kamenický a Deň matiek.
Ladislav Kamenický a Deň matiek. Zdroj: Facebook/@Ladislav Kamenický
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia