Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
15. mája 2023 o 10:40
Čas čítania 0:38

Čakajú nás iba výdatné lejaky a búrky, Slovensko bude tento týždeň trpieť. Tieto časti krajiny bude dážď bičovať najviac

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Intenzívne zrážky so sebou na Slovensko prinesú riziko povodní.

Jarné počasie na Slovensku vystriedal dážď a prudké ochladenie. Predpovede uvádzajú, že situácia sa v najbližších dňoch zhorší ešte viac. Očakávať môžeme výdatný dážď aj búrky, píše iMeteo.sk. 

15. mája 2023 o 14:42 Čas čítania 2:28 Kam zmizol diktátor Lukašenko a žije ešte vôbec? V Moskve nedokázal prejsť ani 300 metrov, odvtedy ho nikto na verejnosti nevidel Kam zmizol diktátor Lukašenko a žije ešte vôbec? V Moskve nedokázal prejsť ani 300 metrov, odvtedy ho nikto na verejnosti nevidel

Výrazný vplyv na zmeny počasia má tlaková níž. Na západe Slovenska v posledných hodinách napršalo už 20 mm zrážok, na strednom Slovensku zatiaľ spadlo okolo 10 mm zrážok a na východe len postupne začína pršať.

Od juhozápadu by sa však zrážky mali rozšíriť na celé územie krajiny. Na západe zrážky postupne ustúpia a väčšina z nich sa presunie nad severnú a východnú časť Slovenska.

Hrozia povodne 

Tlaková níž nad Jadranským morom prinesie výdatné zrážky do veľkej časti Európy, kde môžu zapríčiniť povodne. Tlaková níž bude nad naše územie pumpovať teplý a veľmi vlhký vzduch, upozorňujú meteorológovia. 

Vytvorená vzduchová hmota bude spôsobovať dažďové prehánky aj búrky. Upršané počasie bude počas celého týždňa, v dôsledku čoho bude pôda intenzívne nasýtená. Pozor by sme si tak mali dať aj na vyliatie vodných tokov a povodne.

mapa, slovensko, počasie, búrky
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia