Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eliška Hulová TASR
17. mája 2023 o 8:42
Čas čítania 1:17

Expremiéra Hegera odmietlo KDH aj Progresívne Slovensko. Chcel s nimi vytvoriť „koalíciu pokoja“, strany však majú iné predstavy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Eduard Heger na utorkovej tlačovej konferencii povedal, že si vie predstaviť koalíciu s KDH a Progresívnym Slovenskom. Vraj by to bola vláda pokoja.

Expremiér a líder mimoparlamentnej strany Demokrati Eduard Heger v utorok uviedol, že si vie predstaviť povolebnú koalíciu s KDH a PS. Kabinet v takomto zložení by podľa neho bol konštruktívnou alternatívou a vládou pokoja.

Na otázku o prípadnej predvolebnej spolupráci Demokratov s KDH a ďalšími stranami odpovedal, že sú tomu otvorení, no „loptička“ je v rukách iných strán. Upozornil pritom na hrozbu prepadnutia hlasov voličov v septembrových voľbách.

„Stojíme pred hrozbou, že demokracia bude pošliapaná. Toto musí byť spoločný menovateľ, na ktorom to potrebujeme postaviť a povedať si, ktorí ľudia chcú budovať demokratické Slovensko, posilňovať hodnoty demokracie na Slovensku,“ povedal.

Cieľom má byť podľa neho fungujúci štát, fungovanie spravodlivosti a rovnosti pred zákonom. V tomto vidí prienik s KDH a PS. Dodal, že hádky a chaos vytvárali vo vláde hlavne líder OĽaNO Igor Matovič a predseda SaS Richard Sulík. Napriek tomu si myslí, že demokratické strany vedia spolu fungovať.

PS a KDH potvrdili, že do volieb pôjdu samostatne

Mimoparlamentné Progresívne Slovensko a Kresťanskodemokratické hnutie idú do septembrových parlamentných volieb samostatne. KDH považuje za bezpredmetné diskutovať o povolebnej koalícii pred konaním volieb. PS si vie prípadnú vládnu koalíciu predstaviť so stranami, s ktorými budú mať hodnotový prienik a šancu na vytvorenie zmysluplnej, kompetentnej a proeurópskej vlády.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

„PS ide do volieb samostatne. Pretože je pre nás dôležité ponúknuť voličom skutočnú stabilitu, aby mohli voliť stranu, ktorej predstavitelia sú názorovo jednotní, fungujú ako tím a po prekročení brán parlamentu sa nezačnú rozpadať a spôsobovať ďalší chaos. Preto spájanie vylučujeme a na spoluprácu sme pripravení po voľbách,“ uviedol pre TASR riaditeľ komunikačného oddelenia PS Radovan Choleva. 


Predseda KDH Milan Majerský potvrdil, že naďalej platí stanovisko hnutia a do volieb ide samostatne. „Spájame konzervatívne a kresťansko-demokratické osobnosti na svojej kandidátke. Konzervatívny a kresťansko-demokratický volič na Slovensku si zaslúži mať jasnú a čitateľnú stranu, ktorá ho bude sebavedome a s čo najsilnejším zastúpením reprezentovať v parlamente. Od ľudí si preto v tomto období pýtame silný mandát, ktorý to umožní,“ podčiarkol.

Domov
Zdieľať
Diskusia