Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
17. mája 2023, 14:15
Čas čítania 0:52

Zdrogovaný poľský kamionista s amfetamínom v krvi narazil pri základnej škole v Novej Ľubovni. Nafúkal ešte aj 1,2 promile

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vodiča zadržali pod vplyvom alkoholu aj drog.

Poľský vodič narazil do iného auta v blízkosti Základnej školy v Novej Ľubovni v Staroľubovnianskom okrese, podľa polície bol zdrogovaný a opitý. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Starej Ľubovni 31-ročného muža obvinil z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.


„V pondelok (15. mája) dopoludnia viedol nákladné motorové vozidlo, ťahač s pripojeným návesom, s nákladom viac ako 11 ton stavebného materiálu. Pri cúvaní pri škole návesom narazil do odstaveného a riadne zaparkovaného osobného vozidla,“ priblížila hovorkyňa.

Drogy aj alkohol 

Policajná hliadka ho po príchode na miesto nehody podrobila aj dychovej skúške, ktorej výsledok bol pozitívny a presiahol hodnotu 1,2 promile. Vodičovi odobrali biologický materiál, ktorý bol vyhodnotený s pozitívnym výsledkom na prítomnosť amfetamínu.


„Mimoriadne nezodpovedný Poliak teda pri výkone svojho zamestnania pod vplyvom návykovej látky viedol jazdnú súpravu s celkovou hmotnosťou najmenej 35 ton v bezprostrednej blízkosti základnej školy, a to počas pracovného dňa,“ upozornila Ligdayová s tým, že muža obmedzili na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

5. mája 2024, 9:30 Čas čítania 7:41 Vydal som sa po stopách Meliška: Prievidžania si „Uja Cibuľu“ pamätajú aj ako futbalistu. Zabila ho sláva? (Reportáž) Vydal som sa po stopách Meliška: Prievidžania si „Uja Cibuľu“ pamätajú aj ako futbalistu. Zabila ho sláva? (Reportáž)

Zákon pri takomto porušení stanovuje pre vinníka trest odňatia slobody na dva až päť rokov. „Ide o veľmi vážny prípad vzhľadom na možné dôsledky. Či ide o Slováka, či cudzinca, pravidlá je nutné dodržiavať, a to predovšetkým s dôrazom na rizikovosť takéhoto konania,“ uzavrela Ligdayová.

Kamión
Zdroj: Wikimedia/PZ SR
Domov
Zdieľať
Diskusia