Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
22. mája 2023, 11:12
Čas čítania 0:37

Toto upozornenie od Whatsappu neotváraj. Podvodníci lákajú odkazmi na falošné výhry

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Whatsapp upozorňuje, že nie všetky správy dokáže vyhodnotiť ako nebezpečné.

Zlodeji sa pokúšajú o podvody aj cez chatovú aplikáciu Whatsapp. Do súkromných správ posielajú používateľom odkazy na výhry, kuriérske služby alebo sa vydávajú za poskytovateľov služieb pošty, zároveň však používajú aj identitu samotnej aplikácie, teda logo a názov.

Whatsapp umožňuje posielať správy aj ľuďom, ktorých nemáte v adresári, preto vám môžu prísť nevyžiadané linky od neznámych ľudí. O praktikách upozorňujú na oficiálnej stránke Whatsappu

Aplikácia radí, na čo si dávať v prípade nevyžiadanej pošty pozor. Treba si veľmi pozorne všímať detaily. „Prvý znak vyzerá ako písmeno w, ale v skutočnosti ide o symbol ẉ. Takto vás spamer mohol naviesť na návštevu webových stránok, ktoré nemajú nič spoločné so službou Whatsapp,“ píšu na stránke. Samotný Whatsapp naznačuje, že takýto odkaz je podozrivý.

Whatsapp
Zdroj: WhatsApp

Aj samotný Whatsapp kontroluje, či sú odkazy podozrivé. V takom prípade môže aplikácia zablokovať prístup k stránke. Môže sa však stať, že Whatsapp odkaz vyhodnotí ako bezpečný, a v takom prípade je potrebné byť opatrný. 

Domov
Zdieľať
Diskusia