Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
24. mája 2023, 18:25
Čas čítania 0:28

Vodiči na Slovensku nemajú dôvod na radosť. Cena benzínu už stúpla na magickú hranicu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ceny benzínu stúpajú pred začínajúcou sa letnou sezónou.

Cena pohonných hmôt na Slovensku opäť stúpla. Pumpári dnes popoludní zdvihli cenu benzínu o niekoľko centov a motoristi tak nemajú dôvod na radosť. Cena na čerpacej stanici Slovnaft v meste sa už vyšplhala na hodnotu 1,6 eura za liter benzínu. Dlhodobému zlacňovaniu je minimálne na istý čas koniec.

 
Nafta je o viac ako pätnásť centov lacnejšia, takže liter na pumpách natankuješ za približne 1,45 eura. Pred týždňom sa cena benzínu pohybovala okolo 1,55 eura za liter a cena nafty bola približne 1,43 eura. 

Čerpacie stanice zdvihnutím cien reagujú na blížiacu sa letnú motoristickú sezónu, počas ktorej spotreba palív výrazne narastá. Reagujú aj na rozhodnutie USA dopĺňať svoje strategické ropné rezervy namiesto ich rozpúšťania, ako to Washington robil doteraz.

slovnaft
Zdroj: Refresher
Domov
Zdieľať
Diskusia