Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
25. mája 2023, 20:13
Čas čítania 0:48

Mláďa bizóna museli utratiť, lebo sa ho dotkol turista. Yellowstonský park v USA postihla tragédia, návštevník teraz musí pykať

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Mláďa sa nedokázalo dostať z rieky, a tak mu pomohol prítomný turista. Problém však nastal vo chvíli, keď ho stádo odmietlo prijať naspäť.

V americkom národnom parku Yellowstone museli utratiť mláďa bizóna, pretože prišlo do kontaktu s turistom. Mláďa sa nedokázalo dostať z rieky, a tak mu pomohol prítomný turista. Problém však nastal vo chvíli, keď ho stádo odmietlo prijať naspäť, informoval národný park.

Po kontakte s človekom na mláďati zostali pachové stopy ľudí, čo bol dôvod, pre ktorý ho stádo odmietlo prijať. Pracovníci parku sa mláďa viackrát snažili začleniť naspäť k ostatným zvieratám, no neúspešne. Podľa prítomných návštevníkov sa mláďa neskôr opakovane vracalo do tesnej blízkosti ľudí a áut. Z toho dôvodu ho museli pracovníci parku utratiť.

Bizóny môžu byť pre turistov veľmi nebezpečné. Dospelý jedinec váži aj 900 kilogramov a dokáže bežať rýchlosťou až 35 kilometrov za hodinu. Park v posledných rokoch dokonca zaznamenal niekoľko prípadov, keď bizóny zranili turistov, ktorí sa k nim priblížili. 

Yellowstone má pre návštevníkov prísne pravidlá 

Turisti, ktorí park navštívia, musia dodržiavať prísne nariadenia. Návštevníci sa musia držať najmenej 21 metrov od všetkých divokých zvierat. K medveďom a vlkom sa nesmú priblížiť na menej ako na 91 metrov.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Muž, ktorý je zodpovedný za smrť mladého bizóna, svoju vinu priznal. Dostal pokutu 235 dolárov a do fondu na ochranu divokej zveri Yellowstonského národného parku musí zaplatiť 500 dolárov.

bizón, Yellowstone National Park, USA
Zdroj: Hellen Jack/Yellowstone National Park
Domov
Zdieľať
Diskusia