Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
1. júna 2023, 16:03
Čas čítania 0:32

Oddnes nakúpiš potraviny v Maďarsku lacnejšie. Takto fungujú povinné protiinflačné akcie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V Maďarsku začali platiť antiinflačné opatrenia, ktoré zahŕňajú povinné akcie vo väčších obchodných reťazcoch.

1. júna v Maďarsku začali v potravinových reťazcoch platiť povinné akcie na tovary, upozornil portál RTVS

Maďarské reťazce sa od dnešného dňa musia riadiť postupmi, ktoré im nariadila vláda. Tá určila 20 kategórií tovarov, z ktorých obchodník vyberie akciový druh a následne ho musí predávať o 10 percent lacnejšie, ako bola jeho cena v predchádzajúcom mesiaci.

Okrem toho, že budú musieť obchodníci zlacňovať tovary, na týždennej báze ich budú musieť aj obmieňať. Dôvodom zlacňovania produktov sú antiinflačné opateania, keďže je inflácia v rámci Európskej únie v súčasnosti najvyššia, píše Daily Newy Hungary

Opatrenie sa má vzťahovať na predajne s plochou vyše 200 štvorcových metrov a platiť má minimálne do konca septembra. Za nedodržanie opatrení hrozí potravinovým reťazcom pokuta vo výške 500-tisíc až tri milióny forintov, čo je v prepočte asi 1 330 až 8 000 eur. 

Domov
Zdieľať
Diskusia