Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
2. júna 2023, 13:51
Čas čítania 1:02

40-tisíc Slovákov dostane 100 eur. Mnohí zabudli požiadať, čas sa rýchlo kráti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Od mája majú občania nárok aj na jednorazovú inflačnú dotáciu vo výške 100 eur, požiadalo o ňu 3 500 ľudí. Ide o tretí balík inflačnej pomoci.

Od mája majú občania nárok aj na jednorazovú inflačnú dotáciu vo výške 100 eur, požiadalo o ňu 3 500 ľudí. Ide o tretí balík inflačnej pomoci.

„Najviac žiadostí o inflačnú pomoc podali ľudia v okrese Rimavská Sobota, v Košiciach a v Bratislave. Úrady práce sú pripravené poskytnúť inflačnú dotáciu ešte viac ako 40 000 ľuďom. Je však dôležité, aby si občania podali na úrad práce žiadosť do konca júla,“ uviedol generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Karol Zimmer.


V apríli klesol počet poberateľov pomoci v hmotnej núdzi, medzimesačne o 230 osôb, medziročne o 9 585 osôb. Celkovo z pomoci v hmotnej núdzi aktuálne žije podľa výskumného pracovníka Inštitútu pre výskum práce a rodiny Rastislava Bednárika 143 163 obyvateľov Slovenska.

„Mojím cieľom je, aby súčasťou poskytovanej materiálnej pomoci v ďalšom programovom období boli aj ďalšie veci, ako je napríklad oblečenie, pretože je to významná pomoc pre rodiny v núdzi či ľudí bez domova,“ povedala ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny Soňa Gaborčáková.

Obedy zadarmo pre viac detí

Okruh detí, ktoré majú nárok na dotáciu na stravu v školských a predškolských zariadeniach, sa od mája rozšíril. V máji poskytli úrady práce dotáciu na stravu 444 034 deťom. V piatok o tom informovalo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny.


Úrady práce poskytovali pred májom tohto roka dotáciu na stravu v predškolských a školských zariadeniach najmä deťom z rodín, ktoré sa ocitli v zložitých sociálnych podmienkach.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Novou právnou úpravou zákona o dotáciách sa však od mája rozšíril okruh detí, ktoré majú na dotáciu nárok. Záujem o dotáciu potvrdzovali rodičia prostredníctvom návratky na poskytnutie dotácie.

Späť
Zdieľať
Diskusia