Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eliška Hulová
7. júna 2023, 6:45
Čas čítania 0:55

Ľudia vidia iPhone na obraze starom 100 rokov. Má to však vysvetlenie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Ľudia vidia iPhone na obraze starom 100 rokov. Má to však vysvetlenie
Zdroj: Smithsonial National Postal Museum

Niektorí ľudia na starom obraze vidia cestovateľa z budúcnosti. Podľa odborníkov má záhadný predmet iné vysvetlenie.

Freska Umberta Romana s názvom Pán Pynchon a osada Springfield sa začala šíriť po sociálnych sieťach. Maľba z roku 1937 sa stala virálnou po tom, čo si ľudia všimli niečo, čo pripomína cestovateľa z budúcnosti.

Na obraze je zobrazená scéna v indiánskej osade Springfield, ktorá práve zažívala príchod osadníkov do mesta v 20. rokoch 19. storočia. V súčasnosti je súčasťou štátu Massachusetts. Pozornosť ľudí upútal jeden z Indiánov, ktorý drží v ruke obdĺžnikový predmet, ktorý nápadne pripomína moderný smartfón. Zdá sa, že predmet skúma, akoby to bolo jeho prvé stretnutie s takýmto zariadením.

Podľa Briana Andersona, odborníka na analýzu umeleckých diel, má však tento zdanlivo nelogický detail logické vysvetlenie. Dochádza k záveru, že predmet je s najväčšou pravdepodobnosťou zrkadlo.

„Existuje dôvod domnievať sa, že to, čo si muž prezerá, nie je domorodý predmet, ale skôr predmet európskeho pôvodu, ako napríklad zrkadlá, ktoré sa často prezentovali na podobných burzách,“ napísal Anderson v článku na portáli Vice.

„Spôsob, akým ho muž drží, ak sa v ňom skutočne pozerá na svoju vlastnú tvár, by určite dával zmysel,“ dodal.

obraz
Zdroj: Wikipedia/Waldmüller – Die Erwartete

Nie je to prvýkrát, čo ľudia videli na historických snímkach niečo, čo pripomína iPhone. Na obraze rakúskeho umelca Ferdinanda Georga Waldmüllera Očakávaná je zobrazený mladý muž čakajúci na vidieckej ceste, ktorý drží ružový kvet, zatiaľ čo sa k nemu blíži dievča, ktoré svoju pozornosť sústreďuje na malý obdĺžnikový predmet v rukách. Dievča na obraze však pravdepodobne drží modlitebnú knižku.

Domov
Zdieľať
Diskusia