Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
7. júna 2023, 7:50
Čas čítania 0:39

Svetoznáma kryptomenová burza má veľký problém. Už stratila 12 % hodnoty akcií, pre tieto dôvody ju zažalovali americké úrady

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Americké úrady si v posledných dňoch posvietili na svetoznáme burzy Binance aj Coinbase.

Americká komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) v utorok zažalovala spoločnosť Coinbase, ďalšiu významnú platformu na obchodovanie s digitálnymi menami, ako je bitcoin.

V žalobe podanej na súde v New Yorku uviedla, že Coinbase ponúkala na obchodovanie kryptoaktíva, ktoré SEC klasifikuje ako cenné papiere a spoločnosť ich mala zodpovedajúcim spôsobom zaregistrovať.


Spoločnosť Coinbase prevádzkovala v USA nelegálnu akciovú burzu a zároveň vykonávala niektoré ďalšie finančné služby bez príslušných povolení, uviedla ďalej SEC v žalobe. Vyjadrenie spoločnosti predbežne nebolo k dispozícii.

Problémom čelí aj burza Binance

SEC týmto ktorom sprísňuje zásahy v už niekoľko rokov trvajúcom konflikte s kryptoburzami. V pondelok regulátor zažaloval prevádzkovateľa najväčšej svetovej platformy na obchodovanie s digitálnymi menami Binance.

Obvinil ju okrem iného zo zavádzania investorov a úmyselného obchádzania amerických zákonov o cenných papieroch. Binance obvinenia odmietla a uviedla, že je odhodlaná sa brániť.


Digitálne meny ako bitcoin a ether reagujú na najnovší vývoj výraznými stratami. Cena akcií spoločnosti Coinbase sa v utorok miestami prepadla o viac ako 15 percent. 

Domov
Zdieľať
Diskusia