Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eliška Hulová TASR
7. júna 2023, 9:20
Čas čítania 1:14

Zasiahli proti kapele Rammstein. Obvinenia zo sexuálneho násilia na koncertoch Nemecko prinútili konať, zrušili im aj večierky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Zasiahli proti kapele Rammstein. Obvinenia zo sexuálneho násilia na koncertoch Nemecko prinútili konať, zrušili im aj večierky
Zdroj: Flickr/Bojana Janjić/na voľné použitie

Nemecko sa bude snažiť vytvoriť bezpečnejšie prostredie pre návštevníkov koncertu Rammstein.

Nemecká ministerka pre rodinu Lisa Pausová vyzvala v utorok fanúšikov metálovej skupiny na lepšiu ochranu na koncertoch. Stalo sa tak po vlne obvinení Tilla Lindemanna, 60-ročného frontmana nemeckej hudobnej skupiny Rammstein, zo sexuálneho napadnutia. 

Niekoľko žien speváka obvinilo, že ich na večierkoch po vystúpení obťažoval a sexuálne napádal. Predísť tomu chce aj multifunkčný komplex Olympiapark v Mníchove, kde má skupina Rammstein odohrať tento týždeň štyri koncerty. Oznámil, že rušia všetky večierky po koncertoch. 

„Predovšetkým mladí ľudia musia byť lepšie chránení pred podobnými útokmi,“ povedala Pausová. Vyzvala na vytvorenie chránených priestorov pre ženy na koncertoch a na využívanie takzvaných informačných tímov, ktoré by riešili podozrenia zo sexuálnych útokov.

Rammstein
Zdroj: Flickr/Bojana Janjić/na voľné použitie

Vyzvala na zrušenie nultého radu

Ministerka zároveň vyzvala skupinu Rammstein na zrušenie priestoru Row Zero (Nultý rad), ktorý vybranej skupine fanúšikov ponúka VIP zážitok z koncertu vrátane možnosti stáť priamo pod pódiom pred vstupom na „afterpárty“. Ten je inak vyhradený pre bezpečnostnú službu a médiá. 

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

O nových ochranných opatreniach sa musí diskutovať „rýchlo a konkrétne“, povedala Pausová a vyzvala na „serióznu diskusiu o zodpovednosti umelcov a organizátorov voči fanúšikom“.

Škandál okolo metálovej skupiny vypukol po tom, ako mladá Írka Shelby Lynnová napísala na sociálnych sieťach o Lindemannovi. Na večierku po koncerte v litovskom hlavnom meste Vilnius ju vraj omámil nápojom a dával jej v zákulisí sexuálne návrhy. Odvtedy sa prihlásilo niekoľko ďalších žien s obvineniami z obťažovania a zo sexuálneho napadnutia na koncertoch Rammsteinu.

V prieskume, ktorý v utorok zverejnil nemecký denník Bild, sa uvádza, že väčšina ľudí si želá zrušenie zvyšných koncertov skupiny v rámci európskeho turné, kým sa obvinenia nevyriešia.

Berlínska šestica tieto obvinenia odmieta. „Všetkých nás to veľmi zasiahlo a dané tvrdenia berieme naozaj vážne. Je pre nás dôležité, aby sa fanúšikovia na našich koncertoch cítili pohodlne a bezpečne pred pódiom, ako aj za ním,“ uviedla vo vyhlásení. Skupina si najala právnickú firmu, aby vyšetrila obvinenia. Prvé zistenia sa očakávajú v piatok.

Domov
Zdieľať
Diskusia