Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
7. júna 2023, 21:40
Čas čítania 0:40

Nahnevali všetkých naokolo. Klimatickí aktivisti prepichli pneumatiky 100 autám SUV, v Kodani útočili uprostred noci

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Kodanská polícia informovala, že incident vyšetruje, a prípadných svedkov vyzvala, aby sa prihlásili.

Skupina klimatických aktivistov sa v stredu prihlásila k zodpovednosti za prepichnutie pneumatík na SUV autách v Kodani. V noci z utorka na stredu bolo v dánskom hlavnom meste takto poškodených vyše 100 vozidiel. 

Zoskupenie The Tyre Extinguishers pôsobí vo viacerých krajinách. Na svojej webovej stránke uvádza, že bráni šíreniu klimatických zmien, znečistenia ovzdušia a nebezpečných vodičov. Prepichuje pneumatiky SUV áut, ktoré podľa nej produkujú výrazne viac emisií než iné autá.


Kodanská polícia informovala, že incident vyšetruje, a prípadných svedkov vyzvala, aby sa prihlásili. Podľa policajného hovorcu Martina Kajberga je ťažké presne určiť počet poškodených áut, pretože nie každý majiteľ sa zatiaľ prihlásil. Dodal, že aktivisti umiestnili lístok s poznámkou na všetky vozidlá, ktorým prepichli pneumatiky. Čo na ňom bolo napísané, sa dosiaľ nevie. Podľa miestnych médií pneumatiky prepichli aj SUV vozidlám na elektrický pohon.


Skupina The Tyre Extinguishers na svojej webovej stránke uvádza, že chce ľuďom znemožniť vlastniť autá SUV v mestských oblastiach. Aktivisti tvrdia, že podobné protestné akcie uskutočnili už predtým na rôznych miestach v Spojených štátoch či Európe.

Domov
Zdieľať
Diskusia