Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
8. júna 2023, 18:10
Čas čítania 0:49

MAPA: Z Košíc vieš toto leto vycestovať na parádnu dovolenku. Naplánovaných je 600 charterových letov, destinácie sú pestré

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Okrem dovolenkových letov sa dá z Košíc letieť aj do Varšavy, Viedne, Prahy, Londýna, Dublinu a Liverpoolu.

Po štarte letnej dovolenkovej sezóny na letisku Košice v úvode mája začínajú charterové lety v prvom júnovom týždni naberať na intenzite. K letom do Egypta postupne pribúdajú ďalšie destinácie. Celkovo je na túto sezónu naplánovaných vyše 600 charterových letov, čo predstavuje medziročný nárast o 19 percent. 


„V porovnaní s predcovidovým rokom 2019 je plánovaný počet letov nižší len o štyri percentá,“ uviedol výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice Thomas Dworschak. 

Desať destinácií v 8 krajinách

V ponuke cestovných kancelárií je pre zájazdy s odletom z Košíc dostupných desať destinácií v ôsmich krajinách, ide o Turecko (Antalya), Bulharsko (Burgas), Grécko (Heraklion, Rodos), Chorvátsko (Brač), Egypt (Hurgada, Marsa Matruh), Tunisko (Monastir), Cyprus (Larnaka) a Taliansko (Lamezia Terme).


„Na silnú sezónu sme sa dôkladne pripravili. Posilnili sme personálne kapacity vo viacerých oddeleniach vrátane vybavenia cestujúcich, bezpečnostnej kontroly či tímu nakladačov,“ dodal člen predstavenstva a zástupca výkonného riaditeľa pre prevádzku Štefan Fedák. 

24. marca 2024, 6:20 Čas čítania 11:38 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí

Cestujúcim zároveň pripomína, aby si skontrolovali platnosť svojich osobných dokladov a aby prichádzali na letisko s dostatočným predstihom –ideálne dve hodiny pred plánovaným časom odletu. Okrem dovolenkových letov v rámci letného letového poriadku naďalej realizujú z Košíc aj pravidelné lety do Varšavy, Viedne, Prahy, Londýna, Dublinu a Liverpoolu.

Celú mapu s preklikmi na jednotlivé dovolenkové ponuky nájdeš na tomto odkaze.

letisko kosice
Zdroj: Letisko Košice
Domov
Zdieľať
Diskusia