Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
9. júna 2023, 16:03
Čas čítania 0:50

AKTUÁLNE: Stredoškoláka z Košíc obvinili z terorizmu a extrémizmu. Doma mu našli chemické látky na výrobu výbušnín

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Policajti u stredoškoláka zaistili chemické látky na výrobu výbušnín, ale aj návody na výrobu trhaviny.

Policajti po štvrtkovej razii na jednej zo stredných škôl v Košiciach obvinili žiaka zo zločinov niektorých foriem účasti na terorizme a rozširovania extrémistického materiálu, a to v súbehu s prečinom prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. Vyšetrovateľ navrhuje väzobné stíhanie.


Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vykonali akciu pod krycím názvom Frajer v súčinnosti s Útvarom osobitného určenia PPZ (Lynx Commando). „Policajti akciu vykonali na základe operatívnych poznatkov, ako aj poznatkov zabezpečených od zahraničných vyšetrovacích orgánov. Polícia úzko spolupracovala aj s členmi pedagogického zboru školy,“ uviedla Bárdyová.

Zaistili chemické látky

Počas domových prehliadok policajti okrem iného zaistili chemické látky, ktoré je možné použiť pri výrobe výbušnín a pyrotechniky, dátové nosiče, výbušninu (trhavinu), ako aj návod na výrobu bômb.


Riaditeľ Obchodnej akadémie na Watsonovej ulici v Košiciach Peter Országh potvrdil, že k razii došlo na tejto škole. „Košický samosprávny kraj ako zriaďovateľ školy zatiaľ nemá od NAKA bližšie informácie, ktoré by sa týkali podozrenia alebo ďalších krokov vo vyšetrovaní,“ povedal hovorca KSK Michal Hudák s tým, že samotný zásah na škole prebehol pokojne a bez nutnosti využitia donucovacích prostriedkov.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Osoba po vyzvaní príslušníkmi NAKA podľa jeho slov opustila areál školy v ich sprievode. „KSK je v intenzívnom kontakte so školou a bude v celej veci maximálne súčinný,“ dodal.

Domov
Zdieľať
Diskusia